6 juni 2008
Opel Insignia

Opel Insignia

Opel toont interieur Insignia

6 juni 2008 | Stukje bij beetje toont Opel de nieuwe Insignia aan het publiek. Dit keer zijn beelden van het interieur vrijgegeven. De typische vleugelvorm van de koplampen wordt in het interieur overgenomen door een lijn die van het dashboard naar de deur en weer terug loopt.

Ook de lemmetvorm werd aan de carrosserie ontleend. De kenmerkende lijn die in de carrosserie werd gegraveerd, komt ook terug in het interieur om de auto te harmoniseren. Deze kernelementen (het vleugelthema, de kenmerkende lijn en het dynamische gevoel) vormen de basis voor Opels nieuwe designtaal.

Opel Insignia

Opel gaf het infotainmentsysteem onderaan een hoek van dertig graden zodat het dashboard overvloeit in de middenconsole, wat het interieur een gevoel van snelheid en ruimte geeft. Door de verschillende lagen in het console oogt het interieur lichter en luchtiger en creëert men de indruk dat de versnellingspook zweeft. De ontwerpers zagen de versnellingspook als een centraal punt in het interieur.

De designers, die jarenlang aan dit project werkten, gingen hun inspiratie vaak ook buiten de auto-industrie halen. Zo zegt men inspiratie te hebben geput uit de standbeelden van diverse kunstenaars, van Henry Moore tot Alberto Giacometti.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!