30 mei 2008
 

Land Rover

Land Rover G4 Challenge trekt naar Mongolie

30 mei 2008 | Land Rover heeft bekendgemaakt waar de finale van haar wereldwijde avonturenevenement, de Land Rover G4 Challenge, zal plaatsvinden: Mongolië. Hier, in één van de dunstbevolkte landen op aarde, zullen in 2009 de verschillende landenteams (waaronder Nederland) om de overwinning gaan strijden. Mongolië is een gebied van dorre steppes, bergen en het extreme klimaat van de Gobi-woestijn, één van de grootste woestijnen ter wereld.

Het Challenge-programma ging september vorig jaar van start, toen de competitie werd aangekondigd op de IAA 2007 in Frankfurt. Sindsdien hebben verkennings-teams de meest uitdagende gebieden in Azië bezocht om een passende omgeving te vinden voor de finale van de Land Rover G4 Challenge in 2009.

Land Rover

De 18 nationale teams, die elk bestaan uit een vrouw en een man, zullen in een competitie van off-road-rijden en avonturensporten als kayakken, mountainbiken en klimmen tot het uiterste moeten gaan.

De Land Rover G4 Challenge 2008/2009 wordt gehouden ten bate van het Internationale Rode Kruis (the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies). Deze samenwerking omvat de volgende punten:

  • De intentie om tijdens de komende twee Challenges meer dan 1 miljoen pond in te zamelen voor het Internationale Rode Kruis.
  • Elk deelnemend land zal fondsen werven voor hun nationale Rode Kruis.
  • Het winnende team ontvangt een Land Rover om te doneren aan het Rode Kruis van hun land.
  • Als onderdeel van onze samenwerking is een donatie aangeboden aan het Mongoolse Rode Kruis om hun maatschappelijke projecten te ondersteunen.
Land Rover

Deze projecten van het Mongoolse Rode Kruis zijn erop gericht om de vele kwetsbare families in Mongolië te helpen en ze ondersteuning te bieden in de vorm van thuis- en gezondheidszorg, alsmede van activiteiten om ze meer bij de samenleving te betrekken. Als gevolg hiervan zullen naar schatting meer dan 10.000 mensen worden bereikt.

Aanmelden voor de Nederlandse selectie van de Land Rover G4 Challenge 2009 kan nog tot 1 september 2008 en gaat via de G4 Challenge site.

Land Rover Land Rover
 
Websitewww.g4challenge.com
Deel via