28 april 2008
 

Pontiac

Pietersen US Carcenter introduceert Pontiac op de Nederlandse markt

28 april 2008 | Pietersen US Carcenter, specialist in auto's van Amerikaanse origine, introduceert met ingang van dit jaar het Amerikaanse merk Pontiac op de markt. Met Pontiac brengt Pietersen een automerk op de markt dat binnen het totale portfolio van General Motors de sportieve genen vertegenwoordigt.

Pontiac is in Amerika, Canada en Mexico al sinds 1926 op de markt en bekleedt binnen GM de positie van het sportieve merk. Pontiac bouwt vooral prestatiegerichte auto's zoals in het verleden de Pontiac GTO en de Firebird.

Pontiac

Momenteel bestaat het modelprogramma van Pontiac uit de G6 Sedan, G6 Coupe, G6 Cabrio, de Solstice en de Torrent. In de nabije toekomst komen drie nieuwe Pontiac-modellen op de markt. De nieuwe Pontiac Solstice Coupe is een klassieke hard-top versie van de roadster, waarvan het dak kan worden verwijderd zoals bij de Corvette. In de GXP-serie maakt de 400 pk sterke G8 GXP zijn opwachting, voorzien van een handgeschakelde zesbak. Het derde model is de G8 sporttruck, met onder de motorkap een 361 pk V8 en interieurdetails van de GT. De G8 sporttruck heeft rondom onafhankelijke wielophanging.

Naast officieel distributeur van de merken Cadillac en Corvette vertegenwoordigt Pietersen US Carcenter in Nederland tevens de merken Chevrolet (US), Pontiac, Buick, Infinity, Ford (US) en Lincoln. Het merendeel van de modellen is direct uit voorraad leverbaar en door de koers van de Amerikaanse dollar tegen scherpe prijzen.

Pontiac Pontiac
 
Websitewww.pietersen.us
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!