24 april 2008
 

Opel Astra sedan

Opel breidt modelgamma in China uit

24 april 2008 | Op de autoshow van Peking (20 tot 28 april) presenteert Opel voor het eerst de Astra sedan ter aanvulling op de vijf modellen die er reeds op de markt zijn.

De Astra sedan speelt in op de grote vraag naar vierdeurs sedans in China, een markt waar 85% van de automobilisten reeds met een traditioneel vierdeursmodel met kofferbak rijdt. De Astra vijfdeurs hatchback en driedeurs GTC wisten al heel wat klanten voor zich te winnen en zijn de best verkopende modellen van het merk geworden in het land. Andere in Europa gebouwde Opels op de markt zijn de Astra TwinTop, de Vectra en de Zafira.

Opel Astra sedan

Opel positioneert zich als een kwalitatief nichemerk in dit land waar in 2007 alleen al bijna 8,5 miljoen voertuigen werden verkocht. Vorig jaar bracht Opel meer dan 3.700 auto's aan de man in China en de onderneming voorspelt dat de verkoop verder zal toenemen naarmate er meer nieuwe modellen worden geïntroduceerd. Het huidige netwerk van 38 dealervestigingen zal tegen het einde van dit jaar worden uitgebreid naar 45 stuks.

Met de in zijn wielbasis van 2.703 mm biedt de Astra sedan volop interieurruimte. De achterpassagiers hebben genoeg plaats en de kofferruimte kan worden uitgebreid van 490 liter tot 870 liter, door de asymmetrisch gedeelde achterbank neer te klappen. De vierdeurs sedan is verkrijgbaar met een 1,8-liter Ecotec benzinemotor van 103 kW / 140 pk.

Opel Astra sedan
 
Websitewww.opel.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!