22 april 2008
 

Dodge Challenger

Dodge Challenger toch wel naar Europa

22 april 2008 | In februari liet Dodge nog weten dat de Challenger niet naar Europa zou komen. De fabrikant is op deze beslissing teruggekomen en heeft besloten het sportieve model alsnog naar Europa te halen. De eerste Challengers worden nog dit jaar bij de dealers verwacht.

De Dodge Challenger biedt een mix van klassiek en modern design in combinatie met bijzondere techniek. Zo is de Challenger voor Nederland standaard uitgevoerd met de 425 pk sterke 6,1-liter HEMI V8. Deze motor is gekoppeld aan een vijfttraps automaat met elektronisch geregelde koppelomvormer. Uiteraard gaat alle kracht naar de achterwielen. De sprint van 0 naar 100 km/u zou binnen zes seconden geklaard kunnen worden.

Dodge Challenger

Zowel vóór als achter heeft de auto onafhankelijke wielophanging. Hij deelt zijn basis met de Charger (USA only), maar de Challenger is korter en lager. Hierdoor ligt het zwaartepunt relatief laag en dat draagt bij aan het weggedrag. Aangezien de nadruk op sportiviteit ligt, beschikt de Challenger over een sperdifferentieel en een ESP met sportafstelling. Wie de ruimte heeft kan mede hierdoor dwarskrachten tot 0,9 g bewerkstelligen. De Challenger beschikt voor de veiligheid over een specifiek voor deze auto ontworpen remsysteem van Brembo met 360 mm-schijven vóór en 350 mm-schijven achter.

Het ontwerp van de Dodge Challenger is modern maar met een onmiskenbare klassieke 'touch'. Klassieke elementen zijn de brede grille, de forse wielkasten en de 'knik' ter hoogte van de achterspatborden. De Challenger is leverbaar met keus uit drie kleuren: spetterend HEMI Orange, dreigend Brilliant Black Crystal Pearl Coat en ingetogen Bright Silver Metallic

Dodge Challenger

Het interieur van de vijfzits Challenger is grotendeels in sportief zwart uitgevoerd – ook hier weer een knipoog naar de originele Challenger. De sportstoelen zijn met leer bekleed en afgewerkt met oranje accenten. Het dashboard is speciaal voor dit model ontworpen. Het naar persoonlijke voorkeur instelbare display kan informatie als de meest recente 0-100/100-0-tijd, of de G-krachten weergeven. Elke Challenger wordt afgeleverd met een 322 Watt audiosysteem en plaquette met unieke Limited Edition-nummering.

Dodge Challenger Dodge Challenger
 
Websitewww.dodge.nl
Deel via