11 april 2008
Alfa Romeo Mi.To

Alfa Romeo Mi.To

Logo Alfa Romeo Mi.To bekend

11 april 2008 | Onlangs publiceerde Alfa Romeo de naam en de eerste foto's van haar nieuwste model, de compacte Alfa Mi.To. Nu is ook het logo gekozen.

Alfa Romeo schakelde de consument in voor de keuze van het nieuwe logo, en schreef een internationale prijsvraag uit via de speciale Alfa Mi.To-website (www.alfa-mito.nl). Er kon worden gekozen uit zeven logo's. Uit de tienduizenden inzendingen kwam een modern Alfa Mi.To-logo als winnend ontwerp. In alle landen eindigde het winnende logo in de top van de uitslagen.

Alfa Romeo Mi.To

Henk Salomons, Algemeen Directeur Alfa Romeo Nederland B.V.: "Nadat we de eerste foto's van de nieuwe Alfa Mi.To hadden gepubliceerd kregen we vele vragen over de auto. Alfa Romeo Italië bewandelde voor de keuze van het logo een onconventionele weg door via een speciale website de internationale consument en potentiële Alfa Mi.To-koper in die keuze te betrekken".

Ook in Nederland deden duizenden mensen mee aan de verkiezing. Het door het internationale publiek gekozen logo is modern en strak vormgegeven en wordt nu een onlosmakelijk deel van de geschiedenis van Alfa Romeo. Salomons: "Dit zien we ook al aan de naam Mi.To, die verwijst naar de steden Milaan en Turijn. Wij kijken uit naar het moment dat de Alfa Mi.To, in een voor Alfa Romeo nieuw segment, actief wordt. De introductie in Nederland verwachten we medio juni 2008".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!