14 april 2008
 

Toyota

Toyota toont nieuwste hybride-innovaties op Hannover Messe

14 april 2008 | Toyota zal de nieuwste innovaties op het gebied van hybridetechnologie laten zien op de Hannover Messe, de grootste industriële beurs ter wereld die van 21 tot en met 25 april wordt gehouden in Duitsland. Enkele hoogtepunten zijn een prototype van Toyota's Plug-in Hybrid Vehicle (PHV) en de nieuwste Toyota Fuel Cell Hybrid Vehicle (FCHV).

De PHV die te zien is, is één van de prototypes die momenteel worden getest op Europese, Amerikaanse en Japanse wegen. Het succes van dit pilotproject heeft bijgedragen tot de beslissing van Toyota om in 2010 PHV's met lithium-ion batterijen te gaan verkopen aan fleetowners in Europa. De PHV maakt gebruik van hybridetechnologie van Toyota maar heeft als extra voordeel dat de batterijen van de auto volledig kunnen worden opgeladen via een conventionele stekker, zodat de actieradius van de auto in elektrische modus wordt vergroot.

Toyota

Op de beurs zijn experts van Toyota aanwezig die uitleg kunnen geven over de nieuwste ontwikkelingen van de FCHV, die dankzij de verbeteringen aan het brandstofcel- en regelingssysteem nu 25% zuiniger is dan zijn voorganger. Afgelopen jaar werd de potentiële actieradius van deze technologie door Toyota bewezen tijdens een proefrit van Osaka naar Tokyo, waarbij 560 kilometer werd afgelegd zonder te tanken.

Andere bezienswaardigheden zijn onderdelen van het hybridesysteem van de Lexus RX 400h en een motorconcept op basis van supergeleiding dat in samenwerking met Duitse onderzoekspartners OSWALD Elektromotoren GmbH en IFW (Leibniz-Institut für Festkörper- und Werkstoffforschung Dresden) is ontwikkeld.

Toyota Toyota
 
Websitewww.toyota.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!