10 april 2008
 

Volvo

Volvo start proef met 10 plug-in hybrides

10 april 2008 | Volvo heeft een joint venture gesloten voor de ontwikkeling van auto's die thuis via het stopcontact zijn op te laden: plug-in hybride-auto's. In samenwerking met elektriciteitsproducent Vattenfall, Saab Automobile AB, batterijproducent ETC en de Zweedse overheid ontwikkelt Volvo de technologie voor deze nieuwe generatie hybride-auto's. De plug-in hybride-auto's worden in Zweden getest en geproduceerd.

"Volvo heeft met deze samenwerking een unieke kans om de leiding te nemen in de ontwikkeling van innovatieve, geavanceerde en milieuvriendelijke autotechnologie", aldus Fredrik Arp, President en CEO van Volvo Car Corporation. In totaal worden tien plug-in hybride-auto's geproduceerd die thuis via het stopcontact zijn op te laden met netstroom. Het uiteindelijke doel van het project is een nieuwe generatie hybride-auto's te presenteren. "Wij willen betrokken zijn bij het bepalen van de regels voor de toekomst. Ook wil Volvo helpen bij het creëren van een breed gedragen mandaat op dit belangrijke gebied in Zweden", aldus Fredrik Arp.

Volvo

Volvo Cars legt zich de komende jaren nadrukkelijk toe op de hybride-technologie. Op de middellange termijn worden hybridevarianten geïntroduceerd waarbij een elektromotor de verbrandingsmotor ondersteunt. Op de langere termijn worden de plug-in hybride-auto's geïntroduceerd.

Een voorbeeld van een dergelijke hybride-auto van Volvo is de C30 ReCharge Concept, die in het najaar van 2007 is gepresenteerd. Deze conceptauto stoot ongeveer 65 procent minder CO2 uit dan hybride-auto's van vandaag de dag. En als de elektriciteit die wordt gebruikt afkomstig is van duurzame energiebronnen als waterkracht, zon- of windenergie, dan loopt dit percentage verder op. "In het komende decennium gaan we ongetwijfeld meer elektrische auto's op de weg zien!", aldus Fredrik Arp.

Volvo Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!