8 april 2008
Audi A4 Avant

Audi A4 Avant

Audi A4 nu ook als S Line

8 april 2008 | De nieuwe Audi A4 sedan en Avant zijn nu ook leverbaar in S line uitvoering. Dit staat voor een pakket van optische en technische aanpassingen die door de specialisten van Quattro GmbH zijn ontwikkeld.

In de S line uitvoering is een sportonderstel standaard. Dit onderstel verlaagt het koetswerk met 30 mm, wat zorgt voor een extra dynamisch weggedrag. De 18 inch vijfspaaks wielen met 245/40/18-banden dragen daar aan bij en vergroten de stuurprecisie.

Om van de extra rijdynamiek te kunnen genieten, is de Audi A4 S line standaard voorzien van stevig geprofileerde sportstoelen met elektrisch verstelbare lendensteun. Deze stoelen zijn gedeeltelijk met leer bekleed. Bovendien is een combinatie van volledig leer of geperforeerd alcantara en leer beschikbaar. Een opvallend detail daarbij is dat de stiksels naar keuze in zwart of zilverkleur kunnen worden uitgevoerd. Dat geldt ook voor de stiksels van het met geperforeerd leer beklede sportstuur, de schakelpookknop en de bies van de vloermatten.

Audi A4 Avant

Andere typische S line-kenmerken in het interieur zijn de dorpellijsten met S line-logo, de zwarte hemelbekleding en interieurlijsten van geborsteld aluminium. Op wens zijn ook lijsten met zwarte pianolak of van grijs vavonahout beschikbaar.

De vanafprijs voor de S line-uitvoering is € 7.220,- voor de 1.8 TFSI en de 2.0 TDI, € 6.245,- voor de 1.8 TFSI en 2.0 TDI in combinatie met Pro Line en tot slot € 6.141,- voor de 3.2 FSI, 2.7 TDI en de 3.0 TDI-motoren. Overigens is speciaal voor de S line-uitvoering de extra sportieve kleur Misanorood leverbaar. Voor deze kleur geldt de normale meerprijs van metallic lak.

De Audi A4 met S line exterieurpakket is in één oogopslag te herkennen. Het karakter van de Audi A4 wordt onderstreept door onder andere bumpers in sportief design, een platinumgrijze diffusor in de achterbumper en speciale dorpellijsten in carrosseriekleur. De Audi A4 Avant met S line exterieurpakket krijgt een dakspoiler in carrosseriekleur en voor de modellen met viercilindermotor zijn er verchroomde uitlaatsierstukken.

Audi A4 Avant

Het S line exterieurpakket heeft een prijs van € 2.902,- en € 2.548,- in combinatie met een S line-uitvoering.