4 april 2008
 

Porsche museum

Porsche Museum nog dit jaar geopend

4 april 2008 | Het nieuwe museum van Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG in Stuttgart opent nog voor het einde van dit jaar zijn deuren. Ruim 250 vakmensen van meer dan veertig bedrijven werken momenteel aan het nieuwe Porsche Museum aan de Porscheplatz in Stuttgart.

Zodra bezoekers de hal van het museum betreden, moeten ze de fascinatie die het merk Porsche oproept voelen. Behalve het informatiepunt, het restaurant, de koffiebar en de museumwinkel, kunnen ze ook de werkplaats al zien. Die is ook toegankelijk voor bezoekers; in de werkplaats ondergaan de meer dan driehonderd museumstukken voorbereidingen voor hun optreden als onderdeel van Porsches wereldwijde 'Rijdende Museum'.

Porsche museum

In de 5.600 vierkante meter grote museumhal worden zo'n tachtig Porsches tentoongesteld. Het bijzondere is dat de collectie constant verandert. Omdat alle museumstukken bepaalde perioden 'op de weg' worden ingezet, is de samenstelling van de expositie in het Porsche Museum dus nooit hetzelfde.

De inhoud van het Porsche Museum is, net als het gebouw zelf, gebaseerd op drie pijlers. Het chronologische overzicht van de producten van Porsche vormt de structuur die de bezoekers door het museum leidt. Parallel hieraan worden 'thematische focuspunten' gecreëerd doordat museumstukken uit verschillende perioden met elkaar zijn gecombineerd. Deze vestigen dan de aandacht op de belangrijkste auto's, raceresultaten en de technische innovaties van Porsche.

Porsche museum

De link tussen de historische ontwikkeling van Porsche en de individuele thematische presentaties wordt gelegd door een variëteit aan kleinere voorwerpen. Die leggen het derde thema van het museum bloot: het onderscheidende karakter van het merk Porsche.

De stalen constructie die de expositieruimte van het nieuwe Porsche Museum vormt, werd in het najaar van 2007 geplaatst op de fundering van drie gewapend betonnen voeten. Sindsdien vordert het werk aan de tentoonstellingshal gestaag en zijn al plafonds in de expositieruimten aangebracht en zijn de ruim opgezette trappen en op- en afritten gerealiseerd. Ook de bouw van de voorgevel van het Porsche Museum, opgetrokken uit staal en glas, verloopt volgens schema. Hoewel het nieuwe Porsche Museum nog schuilgaat achter hoge steigers, worden de contouren van het gebouw nu geleidelijk zichtbaar.

Porsche museum Porsche museum
 
Websitewww.porsche.nl
Deel via