3 april 2008
 

Mercedes-Benz M-Klasse (2005 - 2011)

Mercedes-Benz M-Klasse tijdelijk als Edition 10

3 april 2008 | Ter ere van het tienjarig jubileum van de M-Klasse introduceert Mercedes-Benz beperkt leverbare Edition 10-uitvoeringen. Deze modellen vallen op door een extra luxueuze uitrusting met onder meer 20-inch wielen, lederen bekleding, blauw getint glas en Bi-Xenon koplampen. De extra's worden vanwege het jubileum tegen een speciale meerprijs aangeboden. Alle M-Klasse modellen, met uitzondering van de ML63 AMG zijn er in Edition 10-uitvoering.

De Edition 10-uitvoeringen van de M-Klasse zijn direct herkenbaar. Dat begint met de vijfspaaks 20-inch lichtmetalen velgen en de Bi-Xenon koplampen met bocht- en afslagverlichting. Ook in detail toont de Edition 10 zijn bijzondere karakter. Zo beschikt hij over diverse chromen sierdelen (deurgrepen, raamomlijsting, twee dubbele verchroomde uitlaatsierstukken), maar ook over 'beeldbepalende' onderdelen die in Titan optiek zijn afgewerkt zoals de grille en de bodembescherming. Metallic lak naar keuze (Obsidiaanzwart, Iridiumzilver of Calcietwit), warmtewerend blauw getint glas, donker getinte achterlichtunits en de unieke EDITION 10-badges maken het (jubileum) plaatje compleet.

Mercedes-Benz M-Klasse (2005 - 2011)

Ook het interieur van de Edition 10-modellen is aangepast. Zowel de lederen stoelbekleding als de hemelbekleding is in zwart uitgevoerd. De houtsierdelen (Pappel Antraciet) zijn afgewerkt met chroom en de sportpedalen zijn uitgevoerd in geborsteld edelstaal – rubberen noppen waarborgen de grip. Daarbij zijn de Edition 10-modellen ook voorzien van elektrisch vertelbare voorstoelen, een interieur lichtpakket, een Sport Kombi-instrument, deurbekleding in lederlook Artico en velours vloermatten met het Edition 10-logo.

Mercedes-Benz huldigt het 'wie jarig is, trakeert-principe' en daarom worden de accessoires die een waarde van bijna € 11.000 vertgenwoordigen, aangeboden voor € 6.916.

Mercedes-Benz M-Klasse (2005 - 2011)

Het tienjarig jubileum van de Mercedes-Benz M-Klasse markeert ook het jubileum van de Daimler-fabriek in het Amerikaanse Tuscaloosa (Alabama). Deze fabriek werd in mei 1997 geopend en was daarmee de eerste productiefaciliteit van Mercedes-Benz buiten Duitsland. Hier werden 600.000 modellen van de eerste generatie M-Klasse geproduceerd en van het huidige model (W 164), dat sinds 2005 op de markt is, al ruim 250.000.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!