2 februari 2003
 

Valma

poetsspectakel bij valma tijdens de autorai

2 februari 2003 | Valma presenteert tijdens de komende AutoRAI op bijzondere wijze de gehele productlijn. Op de eerste showdag neemt een professionele poetser een bijna veertig jaar oude Saab onder handen om de nog originele lak weer als nieuw te maken. Daarbij wordt een omvangrijke reeks Valma-, Commandant- en Turtle Wax-producten gebruikt.

De Saab 96 op de Valma-stand dateert uit 1964. Deze Nederlandse auto is uniek omdat hij nog origineel is; dat geldt zeker ook voor de rode lak. Die is echter met het verstrijken van de jaren dof geworden en de eigenaar heeft overwogen de auto opnieuw te laten spuiten. Volgens Valma is dat niet nodig. Om dat te bewijzen neemt op 7 februari een poetsexpert exact de helft van de auto onder handen.

Valma

Eerst wordt de lak gereinigd, daarna met cleaner (fijn polijstmiddel) behandeld om de glans terug te brengen en ten slotte komt er een solide waslaag op die de lak beschermt en de glans vasthoudt. Ook onderdelen als het chroom, de banden en het kunststof (interieur) worden gereconditioneerd. Daarbij gebruikt de poetser verschillende producten van Valma, Turtle Wax en Commandant. Tijdens de werkzaamheden introduceert Valma ook het nieuwste product, Commandant M3. Dit poetsmiddel is volgens Valma geschikt voor gebruik met een poetsmachine en kan daarnaast handmatig worden toegepast.

Alle bezoekers kunnen de metamorfose van de klassieke Saab op de eerste publieksdag van de AutoRAI bijwonen. Gedurende de tentoonstelling staat de voor de helft gepoetste Saab op de Valma-stand (Noordhal, stand 05.004). Valma presenteert op de AutoRAI tevens de "Turtle Wax Productkiezer", een schema waarmee de automobilist het juiste verzorgingsmiddel kan selecteren. Bezoekers van de stand kunnen bovendien een poetspakket winnen.

Valma
 
Websitewww.valma.nl
Deel via