26 februari 2008
 

Volvo

Volvo toont Ocean Race Editions op Hiswa

26 februari 2008 | Volvo Cars toont op de komende Hiswa Amsterdam Boat Show De wereldpremière van de speciale Volvo Ocean Race Editions van de V70, XC70 en XC90. De auto's gaan in juni in productie.

Volvo verkocht 4.500 exemplaren van de speciale uitvoering van de V70 en XC70 toen het in 2001 en 2002 de eerste Volvo Ocean Race organiseerde. Tijdens de race in 2005-2006 werd de Ocean Race-uitvoering ook beschikbaar voor de XC90; toen verkocht het Zweedse merk 8.600 'special editions'.

Volvo

Op de HISWA biedt Volvo Auto's Nederland alle bezoekers alvast een Volvo Ocean Race Experience. Op de stand van 400 m2 staat "The Ride", een levensgrote race simulator, die voor alle bezoekers gratis toegankelijk is. Tevens is er een lierwedstrijd waaraan iedereen mag meedoen. Bovendien kunnen de bezoekers de wereldpremière van de Volvo Ocean Race Editions van de Volvo V70, XC70 en XC90 meemaken. Ook toont sportmerk Puma de nieuwe officiële Volvo Ocean Race kledinglijn.

De Volvo Ocean Race is de meest uitdagende oceaanrace ter wereld. De extreme race bestaat uit 10 etappes. Op 4 oktober vertrekken de zeilschepen uit het Spaanse Alicante. Na tussenstops in Kaapstad (Zuid-Afrika), Kochi (India), Singapore, Qingdao (China), Rio de Janeiro (Brazilië), Boston (VS), Galway (Ierland), Göteborg en Stockholm (Zweden) komen ze op 27 juni 2009 in het Russische Sint-Petersburg aan. In een groot deel van de havens worden ook zogenaamde 'in port races' op binnenwater.

Volvo
 
Websitewww.volvooceanrace.or
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!