25 februari 2008
Mini John Cooper Works

Mini John Cooper Works

Mini toont John Cooper Works: dubbel debuut in Geneve

25 februari 2008 | Tijdens de komende Autosalon van Genève introduceert Mini de nieuwe Mini John Cooper Works en de Mini John Cooper Works Clubman. Beide modellen dragen voor het eerst het nieuwe John Cooper Works label en beleven in Genève hun werelddebuut. Daarmee komen twee legendarische namen en een rijke traditie samen, verpakt in het eigentijdse design van Mini.

Onder de motorkap van de twee in het Engelse Oxford geproduceerde sportievelingen klopt een atletisch hart: een 1,6 liter viercilinder benzinemotor die dankzij een Twin Scroll turbolader en directe injectie een vermogen ontwikkelt van 155 kW / 211 pk. Het maximale koppel van 260 Nm is beschikbaar tussen 1.850 en 5.600 tpm. Met een overboost-functie kan het koppel bovendien tijdelijk worden verhoogd tot 280 Nm.

Mini John Cooper Works

Hiermee sprint de Mini John Cooper Works in 6,5 seconden naar 100 km/u, de Mini John Cooper Works Clubman levert dezelfde prestatie in 6,8 seconden. Beide modellen hebben een topsnelheid van 238 km/u. Gemiddeld verbruikt de Mini John Cooper Works 6,9 l/100 km, de Clubman is met 7,0 l/100 km vrijwel even zuinig. De CO2-emissie bedraagt respectievelijk 165 en 167 g/km.

Behalve de bijzondere motor beschikken de twee JCW-modellen over nog een aantal kenmerken die bijdragen aan het racegevoel dat onlosmakelijk verbonden is met het John Cooper Works label. Voorbeelden daarvan zijn de exclusieve 17 inch lichtmetalen velgen, een vernieuwd uitlaatsysteem en een gemodificeerde handgeschakelde zesversnellingsbak die nauw verwant is aan de transmissie die wordt gebruikt voor de nieuwe raceauto in de Mini Challenge 2008.

Mini John Cooper Works

Vanzelfsprekend is ook het onderstel berekend op het bovengemiddelde prestatieniveau van een Mini met het John Cooper Works label. Voor sportievere rijeigenschappen is een sportonderstel met sportiever afgestemde schokdempers optioneel verkrijgbaar. Zowel de Mini John Cooper Works als de Mini John Cooper Works Clubman is uitgerust met een remsysteem dat met opvallende rode remklauwen en geventileerde schijven vóór.

Bovendien is er de mogelijkheid achteraf een exclusief JCW-sportonderstel in te bouwen met extra stugge schokdempers en stabilisatiestangen, waarmee de Mini John Cooper Works en Mini John Cooper Works Clubman bestand zijn tegen de omstandigheden op het circuit.

Mini John Cooper Works

Het technologische karakter en de sportieve flair van de Mini John Cooper Works en de Mini John Cooper Works Clubman komen eveneens tot uiting in het interieur, waar de in zwart-wit geblokt uitgevoerde sportstoelen de toon zetten. Voor de twee nieuwelingen is er keuze uit Recaro kuipstoelen met lederen bekleding en meerdere hoogwaardige entertainment- en navigatiesystemen, met uiteraard een geïntegreerde aansluiting voor een iPod. Een andere optie is de Bluetooth voorbereiding voor een mobiele telefoon, terwijl een speciale interface beschikbaar is voor de iPhone van Apple.

De Mini John Cooper Works en de Mini John Cooper Works Clubman zijn in tien carrosseriekleuren leverbaar, desgewenst in combinatie met een in een contrasterende kleur gespoten dak. Net als alle huidige Mini varianten, worden beide JCW modellen in de Mini fabriek in Oxford geproduceerd. De integratie van het label John Cooper Works in Mini weerspiegelt zich in het aanbod modellen die af fabriek leverbaar zijn. De twee nieuwe modellen worden verkrijgbaar naast de reeds bestaande John Cooper Works Tuning Kit, welke als accessoire leverbaar blijft voor de Mini Cooper S.

Mini John Cooper Works

Vanaf augustus 2008 maakt het Mini John Cooper Works label zijn opwachting in de Nederlandse showrooms. De prijzen zijn nog niet bekend.