18 februari 2008
Jaguar XF (2007 - 2015)

Jaguar XF (2007 - 2015)

Jaguar XF gekozen tot Klassieker van de Toekomst

18 februari 2008 | De lezers van de Auto (het officieel orgaan van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club) hebben de Jaguar XF gekozen tot 'Klassieker van de Toekomst'. Vorig jaar won de Jaguar XK deze titel, de XF is de tweede achtereenvolgende Jaguar die als 'Klassieker van de Toekomst' is gekozen.

De Klassieker van de Toekomst wordt jaarlijks gekozen door echte autoliefhebbers, die lid zijn van de inmiddels 110 jaar bestaande KNAC. Er zijn geen vaste criteria voor deze verkiezing, het is vooral een gevoelskwestie. In de decembereditie van de Auto werden suggesties gedaan, zoals een Audi R8, BMW M3 of Porsche 911 GT2, maar de lezers mogen ook zelf kandidaten aandragen.

Jaguar XF (2007 - 2015)

Van de winnaar wordt verwacht dat deze over 25 jaar een echte klassieker zal zijn. Dit jaar hebben de meeste lezers gekozen voor de Jaguar XF, die volgende maand op de Nederlandse markt zijn opwachting maakt. Op afstand eindigde de Fiat 500 op de tweede plaats.

De trofee die behoort bij de Klassieker van de Toekomst werd overhandigd door drs. Piet Heijn Schoute en Niek Versteeg, respectievelijk voorzitter en directeur van de KNAC, aan Hans Ekelmans, algemeen directeur van Jaguar Nederland. "Het is de eerste keer dat een merk deze onderscheiding twee keer achter elkaar wint, en dat mag een bijzondere prestatie worden genoemd", vertelde Piet Heijn Schoute bij de overhandiging. "De leden van de KNAC zijn autoliefhebbers pur sang, die zelf ook veel klassiekers rijden. Het kan dan ook haast niet anders dan dat de Jaguar XK en XF over vijfentwintig jaar worden gezien als echte klassiekers".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!