14 februari 2008
 

Saab

Saab opent eigen suite in Icehotel

14 februari 2008 | Saab heeft in het beroemde Zweedse Icehotel een eigen suite geopend. In deze bijzondere ruimte beleven bezoekers met al hun zintuigen waar het merk Saab voor staat. Speciaal voor de kamer zijn innovatieve designinstallaties van ijs vervaardigd om de sfeer, de stijl, de toon en de geest van Saab goed weer te geven.

Het Icehotel ligt in het Zweedse Jukkasjärvi, tweehonderd kilometer boven de poolcirkel, en is volledig opgetrokken uit ijs en sneeuw. De Saab-ruimte is ontwikkeld door Simon Padian, chief designer bij Saab, en Tjasa Gusfors, een van de belangrijkste designers bij Icehotel en gespecialiseerd in ijs- en sneeuwsculpturen.

Hun werk is geïnspireerd op de belangrijkste kenmerken van Saab: progressive design, responsible performance en sporty driver focus. Vanuit deze drie principes en op basis van de met prijzen overladen Saab Aero X conceptauto is de Saab-suite ontworpen.

Saab

Simon Padian: "Deze Saab-ruimte is ontwikkeld als een soort reis voor bezoekers. De waarneming van de bezoeker van wat gewoon is, wordt geprikkeld en uitgedaagd. De audiovisuele beleving bedriegt de zintuigen. We hopen dat mensen dit echt ervaren als een soort provocatie van hun denken en zich daardoor meer verbonden voelen met Saab".

Bezoekers worden uitgenodigd rond te lopen door de ijssuite met Saab-merkboodschappen die Saabs designhistorie toont. Bijzondere onderdelen ervan zijn een ijssculptuur van een Saab Aero X en diverse licht- en geluidseffecten.

Saab
 
Websitewww.icehotel.se
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!