8 februari 2008
 

Lexus L-Finesse

Lexus toont L-finesse elastic diamond tijdens Milan Design Week

8 februari 2008 | Lexus komt naar de Milan Design Week 2008 met de kunsttentoonstelling Lexus L-finesse 'elastic diamond'. Net zoals voorgaande jaren is het een combinatie van de Lexus L-finesse-designfilosofie van moderne kunst en designelementen uit Japan.

De tentoonstelling zal van 16 t/m 20 april plaatsvinden in de kunstgalerij Museo della Permanente in Milaan en is onderdeel van de Salone del Mobile di Milano, de grootste designtentoonstelling ter wereld. In samenwerking met het Japanse designbedrijf nendo van Oki Sato zal Lexus een nieuwe dimensie van zijn designfilosofie 'L-finesse' onthullen.

De Lexus tentoonstelling van 2008 is bijzonder groots opgezet en omvat een dynamische installatie waarin de op waarneming gebaseerde tegenstellingen tussen harde kristalvormen en tastbare elastische materialen centraal staan. De vloeiende eenheid van licht, beweging en structuur die daaruit is ontstaan, is ontworpen om de rijk geschakeerde en toch tegenstrijdige elementen te benadrukken waarmee Lexus L-finesse-design zich onderscheidt.

Lexus L-Finesse

Op de tentoonstelling is ook een studiemodel te zien dat is gebaseerd op de Lexus LF-Xh Hybrid SUV concept car, die op de Tokyo Motor Show 2007 is onthuld. Ook is de kunststoel 'diamond chair' te zien, die met behulp van zeer geavanceerde technologie is vormgegeven en speciaal voor Lexus is ontwikkeld.

Omdat het uitdragen van de L-finesse-boodschap via verschillende kunstenaars en werkterreinen innovatie oplevert die stereotypen te boven gaat, neemt Lexus al sinds 2005 deel aan de Milan Design Week. Dit jaar zet Lexus met de deelname van nendo een volgende grote stap vooruit in het verwerven van internationale bekendheid voor dit ideaal.

Lexus L-Finesse
 
Websitewww.lexus.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!