6 februari 2008
Opel Meriva Concept

Opel Meriva Concept

Opel toont Meriva Concept in Geneve

6 februari 2008 | Met de Meriva Concept creëert toont Opel op de internationale Auto Salon van Genève (6 tot en met 16 maart 2008) een geheel nieuwe MPV. Deze visie op een toekomstige kleine MPV is veel meer dan een oppervlakkige facelift.

"We onthullen een innovatieve benadering voor nog meer flexibiliteit in de MPV's van Opel", aldus Alain Visser, Chief Marketing Officer, GM Europe, voor het debuut van de concept car in Genève. "Met het Flex7-systeem van de Zafira en het FlexSpace-concept van de Meriva luidde Opel een nieuw tijdperk in op het gebied van interieurflexibiliteit".

Opel Meriva Concept

De Meriva Concept vertaalt de nieuwe designtaal van het merk naar het segment van de kleine MPV's. Van opzij valt hij op door zijn dikke wigvormige lijn, een typisch designelement dat het eerst te zien was op de GTC Coupé en de Flextreme concept cars. Minstens even opvallend is de gebogen raamlijn ter hoogte van de B-stijl, die de achterpassagiers een uitstekend zicht rondom biedt.

Achteraan verwijzen de lichtblokken en andere elementen naar de Insignia, Opels nieuwe middenklasser die in de herfst van dit jaar wordt gelanceerd. Het MPV-dak loopt naar achteren toe licht af en onderstreept het dynamische karakter van de auto.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!