23 januari 2003
 

Renault Clio (1998 - 2005)

renault clio verkrijgbaar in speciale billabong uitvoering

23 januari 2003 | Billabong, een merk dat iedere surfer, skateboarder en snowboarder kent, is sinds kort ook de naam van de nieuwe serie limitee van de Clio. De Clio Billabong is vanaf januari 2003 op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Deze versie kan rekenen op een sterke imageassociatie en biedt volgens Renault een herkenbare presentatie en een rijkere uitrusting in vergelijking met de referentieversie Dynamique.

De Clio Billabong is gebaseerd op de Dynamique versie en is ontstaan vanuit de combinatie van twee referenties: de Renault Clio, een compacte auto en Billabong, wereldwijd bekend merk voor skateboarders, snowboarders en surfers tussen de 15-25 jaar. Het merk ontstond op de Goudkust van Australie in 1973 en is inmiddels wereldwijd verkrijgbaar (in Europa sinds het begin van de jaren negentig). Billabong biedt een uitgebreid gamma innovatieve technische topproducten en draagt met succes zijn merkbasisnormen uit via een sportkledinglijn voor heren, dames en kinderen.

Renault Clio (1998 - 2005)

Aan de buitenkant krijgt de Clio Billabong een heel eigen gezicht: zwarte dakspoiler en 15" lichtmetalen velgen Gradiant. Er zijn zes carrosseriekleuren verkrijgbaar waaronder het voor deze serie limitee exclusieve Vert Citron. Op de zijkanten prijkt een Billabong-badging. De sportstoelen hebben op de zijkanten een stoffencombinatie in de kleur Bleu Ocean en op de zitting en de rugleuning de stof Mossa in de kleur Bleu Ecume Tres Fonce. Op de rugleuning van de voorstoelen voelt het reflecterende borduursel op de opbergvakken zacht aan en doen de zilverkleurige accenten denken aan de wintersport. Het dashboard heeft aluminium strips met Billabong-badging en de tellers met zilverkleurige randen passen bij het schakelpatroonvignet op de versnellingspook.

De benzineversies zijn de meerkleppenmotoren 1.2 16v met 75 pk en 1.4 16v met 98 pk. De 1.2 16v is verkrijgbaar met een gerobotiseerde versnellingsbak (Quickshift). De Clio Billabong is ook verkrijgbaar met de 65 pk en de 80 pk versie van de 1.5 dCi turbodiesel met common rail.