29 januari 2008
Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

Vernieuwde Jeep Grand Cherokee nu bij de dealer

29 januari 2008 | De gewijzigde Jeep Grand Cherokee staat nu bij de Nederlandse dealers. Het uiterlijk ondergaat de nodige finetuning, maar het belangrijkste nieuws zit van binnen en onderhuids. Het interieur krijgt een extra luxueuze touch en de terreinvaardigheid van de auto gaat er op vooruit doordat Hill Descent Control en Hill Start Assist nu standaard zijn.

De uiterlijke wijzigingen van de Grand Cherokee zijn gering, maar wel functioneel. Zo zijn de mistlampen nu op een minder kwetsbare plek ondergebracht en de bumpers zijn zachter van vorm. Van de voorbumper is het onderste deel verwijderbaar. Zo verlopen off-road avonturen krasvrij. Xenon koplampen zijn standaard op de Overland en SRT8 en een achteruitrijcamera vergemakkelijkt inparkeren (standaard vanaf Limited). Er zijn ook veranderingen van zuiver cosmetische aard zoals nieuw ontworpen wielen en twee nieuwe lakkleuren: Modern Blue Pearl en Olive Green Metallic.

Jeep Grand Cherokee

De interieurwijzigingen van de nieuwe Grand Cherokee vinden hun basis in de dialoog die Jeep met zijn klanten voert. Dat leidt nu tot een interieur met een hoogwaardiger "look and feel". Dat wordt duidelijk door het gebruik van luxueuzere materialen en een herzien ontwerp van dashboard, middenconsole en ventilatieroosters. Ook hier speelt extra functionaliteit een grote rol. Zo is het stuur nu in hoogte en diepte verstelbaar en een automatische airconditioning met twee klimaatzones is voortaan standaard op alle modellen.

Achterin zitten de passagiers er desgewenst warmpjes bij: op de Limited- en Overland-modellen is een verwarmde achterbank standaard. Ook zijn deze uitvoeringen nu voorzien van het MyGIG Multimedia en Infotainment System waarin naast audiofuncties ook het navigatiesysteem en een Bluetooth handsfreekit zijn geïntegreerd. Ook voor het interieur is een nieuwe kleur beschikbaar: het gedistingeerde donkergrijze Dark Slate Grey komt in de plaats van Medium Slate Grey.

Jeep Grand Cherokee

In zijn nieuwe jas is de Grand Cherokee terreinvaardiger. Hij beschikt (behalve SRT8) nu standaard over Hilll Descent Control. Dit zorgt er met 4WD Low ingeschakeld voor dat de auto bij een scherpe afdaling eenvoudig controleerbaar blijft. Een druk op de knop is voldoende om het te activeren. EBC (Electronic Brake Control) zorgt indien nodig dan voor extra vertraging bovenop het remmende vermogen van de motor. Met Hill Descent Control ingeschakeld heeft de Grand Cherokee in elke versnelling een voorgeprogrammeerde maximum snelheid. Deze varieert van 1,6 km/h (1e versnelling) tot 12 km/h (in D of 5). Hill Descent Control werkt soepel en schokvrij. Als het systeem vlak terrein constateert, schakelt het automatisch uit.

Ook Hill Start Assist is nu standaard. Als de Grand Cherokee op een helling (verhard of onverhard) wordt gestart, dan houdt Hill Start Assist de rem automatisch twee seconden vast. Zodra de bestuurder gas geeft, neemt de remwerking geleidelijk af en zo is een soepele start gegarandeerd. Trailer Sway Control is optioneel. Dit zorgt voor stabiliteit als de "Grand" een aanhanger trekt. Zijwind en andere instabiliteit veroorzakende invloeden worden geneutraliseerd door ingegrepen in motormanagement en/of remsysteem.

Jeep Grand Cherokee

De belangrijkste technische wijziging voor de Grand Cherokee is de verbeterde 4,7-liter V8. Deze levert nu 223 kW / 302 pk en een koppel van 445 Nm bij 3.950 tpm. Het motorenprogramma bestaat verder uit de 3.0 CRD, de 3.7 V6, de 5.7 HEMI V8 en de 6.1 HEMI V8. De beschikbare uitrustingsniveaus zijn Laredo, Limited, Overland en SRT8. De prijslijst begint bij € 61.990 (3.7 Laredo) en € 63.990 voor de dieselmodellen (3.0 CRD Laredo). De nieuwe Grand Cherokee staat nu bij de dealer.