22 januari 2008
 

Kwik-Fit

Duitse milieusticker vanaf nu ook te koop bij Kwik-Fit

22 januari 2008 | Sinds het begin van dit jaar zijn in een aantal grote steden in Duitsland milieuzones ingesteld. In deze zones mogen alleen nog maar auto's rijden waarbij een milieuvignet achter de binnenkant van de voorruit is geplakt. Deze verplichting geldt echter ook voor alle buitenlandse, dus ook Nederlandse, voertuigen. Tot voor kort was het vignet alleen te bestellen in Duitsland en op een enkel adres in Nederland. Kwik-Fit is ingesprongen op de groeiende vraag bij Nederlandse consumenten en verkoopt vanaf vandaag ook deze vignetten.

Vanaf heden kan de Nederlandse bestuurder voor de milieusticker terecht bij alle 180 Kwik-Fit vestigingen in Nederland. De sticker kost € 17,50. Kwik-Fit verzorgt dan de aanvraag, en een paar dagen later wordt het juiste vignet per post naar de bestuurder verzonden.

Kwik-Fit

Op dit moment zijn het nog maar een paar grote steden, zoals Berlijn en Keulen die een vignet eisen voor de binnenstad. Maar in de tweede helft van dit jaar komen daar een groot aantal steden bij.

Er zijn 3 typen vignetten. Elk type hoort bij een emissieklasse. Welk vignet bij welke auto hoort, hangt af van het merk, het bouwjaar en het brandstoftype.

Kwik-Fit
 
Websitewww.kwikfit.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!