21 januari 2008
 

Mini Cooper

Mini neemt John Cooper over

21 januari 2008 | Al meer dan vijftig jaar zijn de namen Mini en John Cooper Works onlosmakelijk met elkaar verbonden. Aan dit verhaal wordt nu een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Doordat de BMW Group de licenties van het label heeft verkregen, zullen alle modellen die Mini specifiek ontwikkelt voor de liefhebber met sportieve ambities, voortaan het nieuw ontwikkelde John Cooper Works label dragen. Daarmee wordt de fameuze afkorting JCW nu een integraal onderdeel van het merk Mini.

Deze nieuwe merkidentiteit wordt zichtbaar in een nieuw ontwikkeld logo voor alle toekomstige producten van John Cooper Works. Dit geeft een Mini-rijder de garantie van een auto waarin jarenlange ervaring op gebied van autosport wordt gebundeld tot een product dat beantwoordt aan de kwaliteitsnormen waaraan een Mini moet voldoen.

Mini Cooper

lle high performance componenten van John Cooper Works worden voor Mini op maat gemaakt. Tot op heden werd de Mini Cooper S aan de hand van een John Cooper Works Tuning Kit getransformeerd tot een volbloed racer. De toekomstige John Cooper Works modellen zullen in eigen fabriek geproduceerd worden.

De samenwerking tussen Mini en de Formule 1 technicus John Cooper gaat terug tot 1961, het jaar dat de Mini Cooper het levenslicht zag. Het John Cooper Works label staat voor hoogwaardige opties en accessoires, waarmee de liefhebber de mogelijkheid heeft zijn ambities in de autosport na te streven. Andere hoogtepunten van John Cooper Works zijn een aerodynamica pakket, een sportonderstel en een uiterst krachtig remsysteem met geperforeerde remschijven. Ook uiterlijk kan de Mini Cooper met JCW label zich met tal van racy details onderscheiden, zowel voor de carrosserie als het interieur.

Mini Cooper Mini Cooper
 
Websitewww.mini.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!