21 januari 2008
 

LeasePlan

Leaserijders kunnen auto inruilen voor hybride met lagere bijtelling

21 januari 2008 | Leaserijders kunnen hun oude leaseauto kosteloos inruilen bij LeasePlan voor een milieuvriendelijke hybride auto. Deze auto's hebben een lagere fiscale bijtelling van 14%. Veel zakelijke rijders gaven aan te willen overstappen, maar waren gebonden aan lopende contracten.

Op 1 januari is de nieuwe fiscale bijtelling voor leaseauto's van kracht gegaan. De bijtelling voor auto's met een benzinemotor die maximaal 110 gram CO2 per kilometer uitstoot, of diesels met een uitstoot van maximaal 95 gram per kilometer, ging omlaag naar 14%. De bijtelling van de meeste andere auto's ging omhoog van 22% naar 25%.

LeasePlan

Uit recent onderzoek van TNS NIPO bleek dat de helft van de zakelijke rijders graag wil overstappen op goedkopere en schonere auto's om de hogere bijtelling te compenseren. De actie van LeasePlan springt hier op in. LeasePlan voorziet een grote toeloop op de actie en heeft met het oog daarop de hand weten te leggen op ruim 200 hybride auto's, en nog eens een aantal honderden auto's besteld. Voor iemand die overstapt van een middenklasser uit het C-segment (zoals een VW Golf of Ford Focus) zal het fiscaal voordeel ongeveer 1.200 euro netto per jaar zijn. De actie loopt tot 31 maart van dit jaar en geldt ook voor klanten van andere leasemaatschappijen.

LeasePlan
 
Websitewww.leaseplan.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!