13 januari 2008
 

Maserati Quattroporte V

Maserati Quattroporte tijdelijk als Collezione Cento

13 januari 2008 | Om 2008 met een noviteit te beginnen, heeft Maserati een super-de-luxe uitvoering van haar vlaggenschip naar Detroit verscheept: de Quattroporte Collezione Cento, waarvan er slechts honderd geproduceerd worden. Comfort, technologie en luxe komen samen in een model dat voor de gelegenheid is getooid in de fonkelnieuwe ivoren kleurstelling die de glooiende lijnen van de Quattroporte benadrukt. Aan de buitenkant vallen de 20" gepolijste wielen op die de uitstraling versterken.

Alles ademt luxe, van de Poltrona Frau lederen stoelen in de kleur "Cuoio" met diamantvormig stiksel en overeenkomstige knoppen tot het gepolijste hout op het stuur, de middenconsole en de asbak. De parelmoeren inlegstukken geven extra glans aan de naam van de auto en de drietand op de versnellingspookknop. Het interieurconcept werd afgelopen jaar tijdens de IAA in Frankfurt exclusief gepresenteerd aan Maserati-klanten. De Collezione Cento is het resultaten van hun feedback en commentaren.

Maserati Quattroporte V

Achterin baden de inzittenden van de nieuwe Quattroporte-uitvoering in multimediaweelde dankzij het Maserati Multimedia Entertainment systeem. De techniek is gehuisvest in de middenarmsteun achterin, waarin zich een AUX-IN-aansluiting, een iPod docking station, een SIM-kaart gleuf en een USB-poort bevinden zodat de inzittenden foto's of video's kunnen bekijken of MP3-bestanden af kunnen spelen. Daarvoor kunnen ze gebruik-maken van het audiosysteem in de auto of de special Bluetooth headsets.

De armsteun is tevens voorzien van een ingebouwd en inklapbaar toetsenbord om te kunnen internetten of e-mailen. En omdat beeld ook belangrijk is, zijn er in de hoofd-steunen van de voorstoelen twee echte eyecatchers gemonteerd: twee touch screens die zijn gekoppeld aan een CD/DVD-speler die is ingebouwd in de tunnelconsole achterin.

Maserati Quattroporte V

De 100 gelukkige bezitters zijn gegarandeerd van luxe en exclusiviteit dankzij een genummerde plaat op het dashboard. De Quattroporte Collezione Cento is uitgerust met een 4.244 cc krachtbron (400 pk) die is gekoppeld aan een hydraulische, automatische zesversnellingsbak die borg staat voor dezelfde prestaties als de Quattroporte Automatic-reeks.

De nieuwste uitvoering van de Quattroporte komt zowel in de USA als in Europa op de markt.