2 januari 2008
Citroen Berlingo

Citroen Berlingo

Citroen introduceert nieuwe Berlingo

2 januari 2008 | De nieuwe Citroen Berlingo staat vanaf het tweede kwartaal van 2008 in de showroom, naast de huidige Berlingo. De huidige Berlingo zal in een aantal landen nog te koop blijven als instapmodel, onder de benaming Berlingo First.

De Nieuwe Berlingo behoudt het functionele karakter. Dit keer staat zijn comfort, vooral op het gebied van geluidsisolatie, op een hoger niveau. De wielbasis is verlengd. De Berlingo biedt een achterklep met ruit die apart geopend kan worden. Op de tweede zitrij zijn drie aparte, verwijderbare stoelen te vinden. De Nieuwe Berlingo is voorzien van hulp bij het bergop wegrijden, een in hoogte en diepte verstelbaar stuur en ESP.

Citroen Berlingo

Daarnaast krijgt de Nieuwe Berlingo dankzij zijn 110pk HDi-dieselmotor met roetfilter de aanduiding "Airdream", die voorbehouden is aan de meest milieuvriendelijke modellen uit het programma van Citroen.

In de bedrijfswagenuitvoering van de Nieuwe Berlingo ligt de nadruk op laadruimte, nuttig laadvermogen en veelzijdigheid. Daarom biedt hij een grote laadruimte (3,3 m3, maximaal 850 kg nuttig laadvermogen en 1,8 m laadlengte). Dat is groot genoeg voor 2 Europallets. Bovendien kan hij geleverd worden met een cabine die plaats biedt aan 3 personen voorin.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!