20 december 2007
 

Chevrolet Volt

Nieuw GM atelier ontwerpt volgende generatie elektrische voertuigen

20 december 2007 | General Motors (GM) kondigt de opening aan van een nieuw atelier dat zich zal toeleggen op de volgende generatie volledig elektrisch aangedreven voertuigen van de onderneming. Het gerenoveerde atelier bevindt zich binnen GM's Advanced Design Center, dat verantwoordelijk was voor de concept car Chevrolet Volt die in januari van dit jaar werd onthuld op de North American International Auto Show 2007.

GM's nieuwe ontwerpatelier voor E-Flex-systemen zal verschillende modellen ontwikkelen die gebruik maken van het E-Flex-aandrijfsysteem, te beginnen met de productieversie van de Chevrolet Volt.

Chevrolet Volt

"Zodra het project van start ging, wist ik dat we een specifiek team nodig hadden dat zich zou toespitsen op de ontwikkeling van modellen op E-Flex-basis en dat zo'n team een eigen creatieve ruimte moest hebben", vertelt Ed Welburn, Vice President Global Design. "Om het project te versnellen hadden we de juiste mix nodig van ontwerpers en ingenieurs van het oorspronkelijke prototype enerzijds en mensen met ervaring op het vlak van productie anderzijds".

Bob Boniface, Design Director voor de E-Flex Systems Design Studio en de Chevrolet Volt, zal aan het hoofd staan van het team, dat bestaat uit ongeveer 45 creatieve ontwerpers, vormgevers, designingenieurs, wetenschappers en administratieve medewerkers. Hij leidde ook het carrosseriedesign van de Chevrolet Volt concept car.

Chevrolet Volt

De Chevrolet Volt, GM's plug-in elektrische auto, zal het eerste model zijn dat wordt ontworpen in het nieuwe atelier. De Chevrolet Volt is een plug-in elektrische auto die tot 60 kilometer kan afleggen zonder een druppel brandstof te verbruiken, wat volgens gegevens van de overheid zou volstaan voor ongeveer tweederde van het dagelijkse woon-werkverkeer van Amerikaanse bestuurders. De Volt, het eerste model in het "E-Flex"-gamma van GM, zal aangedreven worden door een elektrische motor die zijn energie haalt uit ingebouwde batterijen. Die laatste worden opnieuw opgeladen door een kleine verbrandingsmotor die zal werken op benzine, diesel of ethanol. Wanneer de Volt niet gebruikt wordt, kunnen de batterijen worden opgeladen door de auto gewoon aan te sluiten op het elektriciteitsnet.

De renovatie van het atelier begon afgelopen juni binnen het bestaande GM Advanced Design Center. Waar nu het E-Flex-atelier is, was vroeger een auditorium dat gebouwd was voor productvoorstellingen en andere speciale evenementen waarop befaamde entertainers en zelfs verscheidene voormalige presidenten van de Verenigde Staten aanwezig waren. Met het nieuwe atelier wordt bestaande infrastructuur na aanpassing opnieuw in gebruik genomen, waarbij duurzame maatregelen worden genomen. Zo werd een beroep gedaan op duurzaam tapijt, compacte en TL-spaarlampen, energiebesparende zonneschermen om de verwarming en de koeling onder controle te houden, tapijten van 100% wol, natuurlijke materialen en Cradle to Cradle-gecertificeerde meubels, die recycleerbaar of veilig composteerbaar zijn.

Chevrolet Volt Chevrolet Volt
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via