29 november 2007
Opel Insignia

Opel Insignia

Nieuwe middenklasser van Opel heet Insignia

29 november 2007 | De nieuwe middenklasser van Opel zal in juli 2008 zijn premere beleven op de London Motor Show. Als aanloop naar die lancering kondigde Opel vandaag de nieuwe naam van het model aan: Insignia. Het nieuwe Insignia-gamma zal worden gebouwd in de thuisfabriek van het merk in Rüsselsheim.

"Dynamische prestaties behoren tot de kernwaarden van het merk. In de nieuwe Opel Insignia komt dit centrale thema tot uiting in de aandrijftechnologie, de actieve veiligheid en de interface tussen bestuurder en auto. Op het gebied van comfort en milieubewustzijn is de Insignia ongeëvenaard, zelfs ten opzichte van aanzienlijk duurdere concurrenten", aldus Alain Visser, Chief Marketing Officer van General Motors Europe.

Opel Insignia

Over het design van het nieuwe model zegt Visser: "Wie onze GTC concept car van dichtbij bekijkt, krijgt een goed idee van hoe de nieuwe designtaal van Opel zal zijn".

Het erfgoed van Opels middenklassers gaat terug tot in 1970 met de lancering van de Ascona. Over drie generaties heen werden er in het totaal 4,4 miljoen Ascona's verkocht. In 1988 werd hij opgevolgd door de Vectra. Ook van de Vectra werden drie generaties gebouwd, samen goed voor bijna 5,5 miljoen verkochte exemplaren tot nu toe.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!