27 november 2007
 

Porsche Boxster RS 60 Spyder

Porsche Boxster RS 60 Spyder in gelimiteerde oplage leverbaar

27 november 2007 | Porsche presenteert begin december op de Autoshow van Bologna een bijzondere versie van de Porsche Boxster met middenmotor. Door het design, de kenmerken, de carrosseriekleur en de filosofie achter het ontwerp, doet deze Boxster RS 60 Spyder denken aan het autosporttijdperk van Porsche in de jaren zestig. De nieuwe Boxster RS 60 Spyder wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 1.960 stuks en wordt in maart 2008 wereldwijd op de markt gebracht.

De neus van dit speciale model, dat als standaardkenmerk is genomen uit het SportDesign-pakket van Porsche, onderscheidt de RS60 Spyder van de Boxster S. Een aangepast uitlaatsysteem, bestaande uit een sportuitlaat in combinatie met een dubbele uitlaatpijp, verhoogt het motorvermogen naar 303 pk. De in kleur gespoten 19-inch Porsche SportDesign-wielen geven de auto een sportievere uitstraling. Daarnaast is het Porsche Active Suspension Management (PASM) een standaardkenmerk.

Porsche Boxster RS 60 Spyder

De GT zilver metallic lak wordt geaccentueerd door het contrast met het lederen interieur in Carrera-rood. Het dak is eveneens rood afgewerkt. Er kan ook worden gekozen voor donkergrijs leer in combinatie met een zwart dak. Het bijzondere uiterlijk wordt verfraaid door subtiele kenmerken, zoals de zwartgelakte sponning van de voorruit en de rode achterlichtclusters.

Portierlijsten van roestvrij staal dragen trots de modelaanduiding "RS 60 Spyder". Een zeer aangepaste versnellingspook, speciale oppervlaktestructuren op de sportstoelen, de portierbekleding, het stuurwiel en op de hendel van de handrem accentueren de sportieve en exclusieve stijl van het interieur. De snelheidsmeter, normaal gesproken boven de groep instrumenten geplaatst, bevindt zich in dit speciale Porsche-model op een lagere positie.

Porsche Boxster RS 60 Spyder

De middenconsole, de achterzijde van de rugleuningen en de rolbeugels zijn afgewerkt in GT zilver metallic en vormen daardoor een prachtige combinatie met de zilverkleurige veiligheidsgordels. De modelaanduiding staat trots op een zilverkleurige plaquette op de deksel van het handschoenenkastje.

Rekeninghoudend met de BPM-wijzigingen in 2008 in Nederland zal de prijs van de RS 60 Spyder € 90.900 (incl. BPM/btw) bedragen.