20 november 2007
 

Garmin Nuvi

Volvo ontwikkelt samen met Garmin draagbaar navigatiesysteem

20 november 2007 | Volvo ontwikkelde samen met Garmin, de fabrikant van navigatieapparatuur, een draagbaar navigatiesysteem. Hiermee behoort de zuignap waarmee draagbare navigatiesystemen doorgaans aan de voorruit worden gemonteerd tot het verleden. Vanaf eind 2007 is het zogenaamde Volvo Portable Navigation te koop bij de Volvo-dealer.

Volvo ontwierp een dashboardsteun speciaal voor het 178 gram wegende navigatiesysteem Garmin nüvi 760T, de allernieuwste toevoeging aan de nüvi-serie van Garmin. De steun wordt door de Volvo-dealer bovenop het dashboard gemonteerd waardoor het navigatiesysteem op eenvoudige wijze is aan te sluiten via de plug and play-functie. De traditionele zuignap en het bijbehorende snoer zijn hiermee verleden tijd.

Garmin Nuvi

De steun van Volvo is weg te klappen wanneer de bestuurder het navigatiesysteem uit de auto neemt. Dankzij de plaats van het navigatiesysteem heeft het geen nadelige gevolgen voor inzittenden indien de auto betrokken is bij een verkeersongeval. Veiligheidsexperts van het Volvo Car Safety Centre onderzochten dat uitgebreid in botsproeven. De software bevat informatie over Volvo, zoals de snelste route naar de dichtstbijzijnde Volvo-dealer.

Het navigatiepakket van Volvo en Garmin is beschikbaar voor alle nieuwe Volvo-modellen. Het is ook te monteren in eerdere modellen van Volvo: de S80 vanaf modeljaar 1999, de S60 en V70 vanaf modeljaar 2000, de XC70 vanaf modeljaar 2001 en de recente uitvoeringen van de Volvo's S40, V50, C70 en XC90. De adviesprijs van de Volvo Portable Navigation is vastgesteld op € 699 inclusief montage door de Volvo-dealer.

Garmin Nuvi
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!