15 november 2007
Chevrolet Beat

Chevrolet Beat

Chevrolet Beat gaat in productie

15 november 2007 | De Chevrolet Beat, het meest populaire model onder bezoekers van enkele shows wereldwijd en het Internet, is de inspiratiebron voor een nieuw productiemodel dat wereldwijd verkocht zal worden. Chevrolet maakte dit nieuws bekend tijdens de Los Angeles Auto Show.

Zo'n 1.9 miljoen internetbezoekers hebben hun stem uitgebracht en de uitslag is medebepalend geweest voor de keuze om op basis van de Beat conceptauto een onderscheidend vormgegeven mini in productie te nemen. Die productie zal medio 2009 een aanvang nemen voor markten buiten Noord Amerika.

"De mensen hebben hun voorkeurstem uitgebracht. Deze stemming heeft driemaal zoveel stemmen opgeleverd als voorgaande klantonderzoeken via het Internet en de uitslag leert ons dat de Beat de klanten wereldwijd aanspreekt", aldus Ed Peper, General Manager van Chevrolet. "Chevrolet was overweldigd door de positieve reacties op ieder van de drie mini car concepts, waarbij de Beat echter een afgetekend winnaar was".

Chevrolet Beat

Het productiemodel zal veel van de kenmerken dragen van de expressieve Beat conceptauto en compacte, stadsvriendelijke afmetingen hebben. De kleine motor zal zeer zuinig zijn. De mini moet diepte en breedte toevoegen aan het wereldwijde Chevrolet modelprogramma dat in ruim 120 landen is vertegenwoordigd

De Beat en de andere conceptauto's uit het Internet-klantenonderzoek werden voornamelijk ontworpen in de GM Design Studio in Bupyeong, Zuid Korea Korea, waarbij ook ontwerpers van General Motors uit andere Design Centers en van GM's Koreaanse partner, GM Daewoo betrokken waren. Omdat Zuid Korea een belangrijke markt is voor dit soort mini's zal de productie daar het eerst plaatsvinden.