9 november 2007
Volvo C30

Volvo C30

Volvo ontwikkelt groene raceauto

9 november 2007 | Volvo gaat de komende drie jaar door met het racen op bio-ethanol in het Zweedse toerwagenkampioenschap STCC. Daarom heeft het besloten een geheel nieuwe, groene sportauto te ontwikkelen: de Volvo C30 E85 FIA Super 2000.

"Ons besluit om door te gaan is ingegeven door de positieve aandacht en goede resultaten die Volvo het afgelopen seizoen oogstte", zegt Derek Crabb, hoofd van Volvos afdeling raceafdeling. "Nu is het tijd om de volgende stap te zetten voor de komende STCC-seizoenen en tegemoet te komen aan de groeiende, internationale interesse naar groen racen", zegt Crabb.

Volvo C30

Volvo doet dat door een nieuwe en moderne, groene raceauto te ontwikkelen op basis van de Volvo C30. De C30 is het model dat Volvo's milieuvriendelijke technologie het duidelijkst in de praktijk demonstreert, met versies als de FlexiFuel en de aangekondigde 1.6D Efficiency. Die laatste heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 4,5 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot die onder de 120 g/km ligt.

"De beslissing om de raceauto van dit jaar, de Volvo S60, te vervangen was tamelijk eenvoudig. De Volvo C30 is compacter en wendbaarder dan de S60 en heeft uitstekende rijeigenschappen, zelfs in de standaarduitvoering", zegt Crabb. "De ontwikkeling van de nieuwe raceauto is een gezamenlijke inspanning van Volvo Cars en Polestar Racing, die al jaren onze deelname aan het STCC succesvol begeleidt. Maar het is nu nog te vroeg om gedetailleerde technische informatie over de nieuwe auto naar buiten te brengen. Het doel is echter kristalhelder: een winnende auto bouwen", besluit Crabb.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!