8 november 2007
 

Kia Borrego

Kia maakt naam van nieuwe SUV bekend: de Borrego

8 november 2007 | Kia Motors heeft bekendgemaakt dat de volledig nieuwe SUV de typeaanduiding Borrego zal krijgen wanneer dit model volgend jaar januari zijn wereldpremiere beleeft tijdens de Detroit Motor Show.

Tijdens de ontwikkelingsfase droeg de Borrego de werknaam HM. De Borrego biedt plaats aan maximaal zeven inzittenden, waarbij twee volwassenen ook op de derde zitrij comfortabel kunnen zitten.

De Borrego, het meest recente voorbeeld van Kia's toewijding om producten te ontwerpen die specifiek voor bepaalde markten zijn bedoeld, is primair ontwikkeld voor de klanten in de Verenigde Staten van Amerika. De Borrego wordt beschikbaar met een V6 motor en met de eerste V8 ooit van Kia. Deze krachtbron zal de grootste trekkracht in een Kia tot nu toe leveren.

Kia Borrego

De Borrego, genoemd naar het speciale schapensoort dat leeft in het grootste woestijn natuurreservaat in Californië, zal worden gefabriceerd in Korea. De auto komt begin 2008 voor het eerst in Korea op de markt waarna de verkopen in andere werelddelen in de lente of begin van de zomer op gang zullen komen. Er zijn vooralsnog geen plannen om de Kia Borrego ook in Europa op de markt te brengen.

De vormgeving van de Kia Borrego is afgeleid van de Mesa conceptauto, die Kia voor het eerst in 2005 op de Detroit Motor Show liet zien. De nieuwe SUV van Kia is groter dan het Sorento-model.

Kia Borrego
 
Websitewww.kia.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!