5 november 2007
 

Ferrari

Eerste steen gelegd in Abu Dhabi voor Ferrari themapark

5 november 2007 | Op 3 november is in Abu Dhabi tijdens een officiele plechtigheid de eerste steen gelegd waarmee de start werd gemarkeerd van de aanleg het Ferrari Thema Park.

Officials en speciale gasten waren aanwezig, waaronder Ferraris President Luca di Montezemolo, Ahmed Ali Al Sayegh, voorzitter van ALDAR Properties, en genodigde vertegenwoordigers van de pers, de overheid en zakelijke relaties vanuit de gehele wereld. Tijdens de officiele plechtigheid werd een speciale tijdcapsule begraven met daarin een drijfstang en een zuiger van de F2007, de Formule 1 kampioensauto van 2007, samen met de eerste artist impression van het Ferrari themapark op Yas Island. De capsule zal in 2047 weer worden opgegraven tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van Ferrari.

Het 250.000 m2 grote park, waarvan 80.000 m2 bebouwd, vormt onderdeel van een gezamenlijk project tussen Ferrari en ALDAR Properties PJSC. Het wordt volgens de bouwers "een basis voor ontdekkingen, gastvrijheid en schoonheid in relatie tot cultuur, smaak en de ware geest van Itali&eiuml;, als ook de legendarische automobielgeschiedenis, het gevoel en het erfgoed van Ferrari sportwagens en autosport".

Ferrari

Wanneer het project in 2009 voltooid is, moet de attractie amusement voor het gehele gezin bieden, met onder meer hightech theaters, een verscheidenheid aan rijopleidingen, zowel voor kinderen als volwassenen, een Ferrari-tentoonstelling en actieve leercentra, naast uiteraard voorziening voor eten en drinken alsmede entertainment. Tot de 24 attracties van het park behoren achtbanen, zowel uiterst avontuurlijk als ook geschikt voor kinderen. Deze zullen hoog de lucht in gaan, maar de passagiers ook door de gebouwen heen voeren. In het centrum van het park wordt een circuit ontworpen voor rijopleidingen, waar ook de eerste Formule 1 race van Abu Dhabi in 2009 zal worden georganiseerd.

Na het leggen van de eerste steen op Yas Island werd een nieuwe Ferrari Store geopend in Abu Dhabis Marina Mall. Ferrari's President Luca di Montezemolo, Commercial en Brand Director Dany Bahar, Abdullah Abdel Rahim Al Fahim, Chairman van Al Fahim Enterprises en Ahmed Al Sayegh, Chairman van ALDAR Properties, waren daarbij aanwezig.

Ferrari
 
Websitewww.ferrari.nl
Deel via