31 oktober 2007
 

Seat Design Center

Seat opent nieuw Design Center in Martorell

31 oktober 2007 | Seat heeft vandaag op officiele wijze het Seat Design Center geopend, het enige volledig geïntegreerde centrum in zijn soort voor de auto-industrie in Spanje. Dankzij het nieuwe designcentrum heeft Seat de mogelijkheid om synergieen op het gebied van Onderzoek en Ontwikkeling (R&D) optimaal te benutten om het element design nadrukkelijker naar voren te brengen.

Tijdens de officiele openingsceremonie - onder leiding van Jose Montilla, President van de Catalaanse overheid (Generalitat) - onderstreepte Seats President Erich Schmitt het belang van het Seat Design Center als investering in de toekomst van de onderneming. "Dit complex is één van de vele voorbeelden van onze toewijding op het gebied van kwaliteit, omdat de Seat-modellen van morgen het resultaat zijn van de ideeen die vandaag in dit gebouw ontstaan. Modellen die tot een aanzienlijke groei van het merk gaan zorgen, tot in totaal zon 800.000 autos in 2018", aldus Schmitt.

Seat Design Center

Het nieuwe designcentrum, dat een oppervlakte van 5.600 m2 beslaat, is een gebouw dat is ontworpen door en voor designers. Het oorspronkelijke concept kwam van Seats Head of Design Luc Donckerwolke, die zijn best heeft gedaan om een toonbeeld van functionaliteit te ontwerpen, met een beschermende functie aan de buitenzijde en een transparant en licht interieur.

Maar dit nieuwe complex, dat plaats biedt aan zo'n honderd hoogopgeleide ingenieurs en ontwerpers met een wereldwijde afkomst, dient niet alleen als broedplaats voor een reeks nieuwe producten van het Spaanse merk; de gehele Volkswagen Groep moet profiteren van de kwaliteiten en mogelijkheden van het Seat Design Center.

Seat Design Center Seat Design Center
 
Websitewww.seat.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!