29 oktober 2007
 

Audi Design Prijs

Senz-stormparaplu wint Audi Design Prijs

29 oktober 2007 | De Orginal Stormparaplu van Senz heeft de Audi Design Prijs 2007 gewonnen. Het is de eerste keer dat deze publieksprijs werd uitgereikt. De winnaar werd zaterdag 20 oktober bekendgemaakt bij de uitreiking van de Nederlandse Designprijzen 2007 in Eindhoven. Aan deze designcontest is door Audi een publieksprijs gekoppeld.

Audi en design zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vormgeving vormt een centraal thema bij het merk en is tevens een van de belangrijkste koopargumenten. Vandaar dat Audi zich sinds dit jaar aan deze wedstrijd verbindt door zijn naam aan de publieksprijs te verlenen: de Audi Design Prijs.

Audi Design Prijs

Behalve de Senz Original Stormparaplu waren de El Hema tentoonstelling, de vouwfiets triple your cycling moments, de Beeld en Geluid Experience, de Qrooz-woonboot, de Tripod Slide-glijbaan, de visuele column Gorilla, het Bezoekerscentrum Veluwezoom, het Museum Boijmans van Beuningen en XCETERA office furniture genomineerd voor de Audi Design Prijs. Het publiek koos voor de Stormparaplu van Senz. Deze paraplu zoekt door zijn aerodynamische vorm altijd de beste positie in de wind. De gepatenteerde constructie claimt stormvastheid tot windkracht 10.

Bij De Nederlandse Designprijzen kennen vakjurys prijzen toe voor diverse disciplines in de vier hoofdcategorieen Communicatie, Interactie, Ruimte en Product. De stem van het publiek mag daarbij niet ontbreken. Daarom maakt de Audi Design Prijs met ingang van dit jaar deel uit van de Nederlandse Designprijzen. Het publiek kon zijn stem uitbrengen op het ontwerp van een van de tien genomineerde producten. "Elk van deze genomineerde producten onderscheidde zich binnen een specifiek kader van design en levert concreet een toegevoegde waarde aan producttechnische of sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen", aldus het oordeel van de vakjury die de selectie maakte.

Audi Design Prijs

De vakjury bestond uit een aantal prominenten op het gebied van ontwerp en design: schoenontwerper Floris van Bommel, voormalig staatsecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip, Maarten de Bruijn van Silvestre, Hans Robertus van Philips Design en Peter Kersten, onder meer bestuurslid van Bureau of European Design Associates (BEDA) en bestuurslid van Design Management Netwerk (DMN).

Audi Design Prijs Audi Design Prijs
 
Websitewww.audidesignprijs.n
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!