26 oktober 2007
 

La Ferrari e le Donne

Ferrari opent tentoonstelling over vrouwen en auto's

26 oktober 2007 | De Galleria Ferrari in Maranello heeft een tentoonstellingsruimte ingeruimd voor de en relatie tussen de wereld van Ferrari en de vrouw. La Ferrari e le Donne (Ferrari en Vrouwen) is een foto-tentoonstelling over hoofdpersonen uit de zestigjarige geschiedenis van Ferrari-modellen en gepassioneerde autoraces, maar ook over fascinerende vrouwen die Ferrari's hebben gekocht of gereden.

Bezoekers van de tentoonstelling kunnen alles ontdekken over deze speciale relatie tussen Ferrari en vrouwen, zowel in het verleden als heden ten dage. Niet alleen door de afbeeldingen van vrouwen, maar ook door het beeldmateriaal van auto's zoals de 250 GT Spider uit 1959, de 250 GT Berlinetta uit 1962 en de 360 Spider uit 2000.

La Ferrari e le Donne

De fotos van de vrouwen zijn niet alleen van modellen en missen die het beeld van de nieuwe auto's verder hebben verfraaid tijdens de eerste productieperiode van Ferrari, maar ze tonen ook prinsessen, actrices en partners van rijders die kennis hebben gemaakt met en waardering hebben gekregen voor de kracht en de charme van die auto's.

Vanaf het begin van de jaren vijftig konden deze bevoorrechte vrouwen hun intrede doen in de wereld die toen voornamelijk door mannen werd gedomineerd, zoals prinses Liliana de Rethy, die in 1957 Enzo Ferrari verzocht exclusief een speciale versie te produceren van de 250 GT coupe, of Ingrid Bergman, die in 1954 de Berlinetta 375 Mille Miglia bestelde die tijdens de Parijse autosalon als een unieke uitvoering werd gepresenteerd.

La Ferrari e le Donne

Speciale aandacht is besteed aan actrices, te beginnen met Brigitte Bardot in een 250 GT spider in the film The Contempt uit 1963, en Ann Stroyberg in een 250 California in een remake van de film Les liaisons dangereuses (1959) tot Zsa Zsa Gabor, Shirley McLaine, Monica Vitti en Sharon Stone. En tenslotte ook vrouwen van bekende coureurs: Piero Taruffi's vrouw Isabella, die haar zegevierende echtgenoot opwachtte aan de finish van de laatste Mille Miglia in 1957, zijn dochter Prisca, toen ze dezelfde winnende auto bestuurde, de 315 S, en de vrouw van Surtees, Pat, tijdens de GP van Monaco in 1966.

De Galleria Ferrari is de gehele week geopend, ook tijdens vakantieperiodes, van 09.30 uur 's ochtends tot 18.00 uur 's middags. Voor de tentoonstelling wordt geen extra entreeprijs gevraagd.

La Ferrari e le Donne La Ferrari e le Donne
 
Websitewww.galleria.ferrari.
Deel via