24 oktober 2007
BMW 1-Serie Concept tii

BMW 1-Serie Concept tii

BMW toont Concept 1-Serie tii

24 oktober 2007 | BMW toont de Concept 1 Serie tii. Als basis voor deze designstudie diende de nieuwe BMW 1 Serie Coupé die op 24 november van dit jaar zijn marktintroductie beleeft.

De BMW 1 Serie Concept tii heeft alle uiterlijke kenmerken van de BMW sportauto's uit het verleden. Zo zullen kenners oog hebben voor de diverse details die refereren aan de coupes waarmee BMW in de jaren zestig en zeventig zowel op de openbare weg als op de circuits succesvol was. Ook dit waren auto's die zich onderscheidden door hun compacte afmetingen, lage gewicht en ideale gewichtsverdeling.

BMW 1-Serie Concept tii

Dat de BMW 1 Serie Concept tii het karakter van een echte racer heeft, blijkt uit de aanwezigheid van diverse lichtgewicht en aerodynamisch gevormde carrosseriedelen. Zo blijken onder andere de matzwarte motorkap, de gurney op de achterklep en de delen van de achterbumper bij nadere inspectie van lichtgewicht carbonfiber te zijn. Daarnaast dienen luchtgeleidende vinnen links en rechts van de motorkap hetzelfde doel als in de jaren '70 op de BMW 3.0 CSL. Deze kenmerkende vinnen zorgden toen al voor een verhoging van de stabiliteit bij hoge snelheden.

Ook het interieur ademt sportiviteit. De stevige kuipstoelen bieden een maximale zijdelingse steun, terwijl de bestuurder dankzij de prominent in wit uitgevoerde toerenteller met opvallend rode naald in een oogopslag de juiste versnelling kan kiezen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!