18 oktober 2007
 

Toyota

Toyota toont duurzame concepten op Tokyo Motor Show

18 oktober 2007 | Toyota zal acht concept cars en 12 productiemodellen tonen op de 40ste Tokyo Motor Show met als thema: "Harmonious Drive, A New Tomorrow for People and the Planet".

De 1/X (spreek uit: "one-ext", eenzoveelste) is is gericht op het harmonieus samenleven met mens en maatschappij. Een van de kenmerken is dat de auto slechts "1/Xe" weegt van andere auto's in zijn klasse. De ruimte in het interieur is vergelijkbaar met die in de Prius, hij springt echter twee keer zo zuinig met brandstof om en het gewicht is teruggebracht tot 420 kg (circa 1/3 van gewicht Toyota Prius).

Toyota

De aandrijflijn is een combinatie van een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van 500 cc en FFV-technologie, die uiterst zuinig omspringt met fossiele brandstoffen, en plug-in hybridetechniek. Dat maakt een grotere actieradius bij elektrisch rijden mogelijk en zorgt er naast het feit dat er op verschillende soorten energie gereden kan worden, ook voor dat er minder CO2 wordt uitgestoten, hetgeen weer bijdraagt aan het tegengaan van luchtverontreiniging.

Voor het dragende gedeelte van de carrosserie wordt volop gebruik gemaakt van lichte maar uiterst stijve, met koolstofvezel versterkte kunststof voor een maximale veiligheid in geval van een aanrijding. Ook maakt dit materiaal smallere stijlen mogelijk, waardoor het zicht rondom wordt verbeterd.

Toyota

De RiN richt zich op "meer comfort" en een "sereen en gezond leven". Via hun relatie met de auto worden bestuurders aangemoedigd zichzelf te her-evalueren en hun aandacht te richten op de samenleving en de natuur, waardoor lichaam en geest optimaal in balans komen. Hij levert een bijdrage aan een gezonder welzijn, ondermeer door zaken als stoelen die de rug optimaal ondersteunen en displays die zich aanpassen aan de psychologische toestand van de bestuurder en daarvoor op de juiste plaats zitten, binnen het "mood-training" stuurwiel.

Naast de comfortabele, verwarmde stoelen wordt de zuurstofconcentratie in het interieur op het juiste niveau gehouden, wordt de luchtvochtigheid uiterst nauwkeurig geregeld en is er infrarood- en ultravioletwerend groen glas aanwezig waardoor het interieur lichter en overzichtelijker is voor meer comfort.

Toyota

De i-REAL is een persoonlijk mobiliteitsvoertuig dat helemaal is afgestemd op de menselijke maat als stap naar een commerciele productie in de nabije toekomst. De volgende fase bij Toyota's zoektocht naar persoonlijke mobiliteit, de opvolger van de PM, de i-unit en de i-swing.

Voorzien van twee wielen voor en een achter, met een korte wielbasis in de stand voor lage snelheden, zodat er gemakkelijker gemanoeuvreerd kan worden tussen voetgangers, waarbij het blikveld zich op gelijke hoogte bevindt en er weinig ruimte wordt ingenomen; bij hogere snelheden wordt de wielbasis langer om het zwaartepunt te verlagen en de rijprestaties te verbeteren.

Toyota

De iQ CONCEPT heeft de uitstraling van een hoogwaardige auto, zelfs ondanks zijn buitengewoon beperkte lengte van minder dan 3 meter. Het ontwerp is van Toyota's Europese designstudio ED2 te Zuid-Frankrijk. De auto biedt plaats aan drie volwassenen en een kind (of bagage), dankzij de uiterst efficiente indeling en ondanks zijn compacte uitstraling.

De Hi-CT heeft scherpe lijnen die gebaseerd zijn op de denkwereld en de lifestyle van de jeugd. De auto is voorzien van plug-in hybridetechniek, waardoor hij door een externe spanningsbron kan worden opgeladen en de actieradius bij elektrisch rijden wordt vergroot; door het batterijpakket onder de vloer te plaatsen, kan er efficient gebruik worden gemaakt van de ruimte in het interieur en is de zitpositie voor de bestuurder hoger. Uitgerust met een afneembare achterbak en een laadvloer voor het vervoeren van surfboards, fietsen en andere uitrusting.

Toyota

De FT-MV debuteert als de eerste vertegenwoordiger van een nieuwe generatie hoogwaardige minivans. Met luxe stoelen op de tweede zitrij met automatische onderbeensteunen en gedempte verlichting in het interieur voor een ruimtelijk gevoel van elegantie.

De meest recente versie van het hybridesysteem waarmee de Crown Hybrid Concept is uitgerust, VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management) en andere voorzieningen zorgen voor een optimale combinatie tussen rijgedrag, milieu en veiligheid.

Toyota

Met THS II, voorzien van een tweetrapsreductie voor het toerental van de elektromotor die een bijdrage levert aan een soepeler verlopende acceleratie, een lager brandstofverbruik, een lager uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen en een lagere geluidsproductie.

Als vertegenwoordiger van de volgende generatie sportwagens met hybrideaandrijving sluit de FT-HS geen compromissen op het gebied van opwindende rijervaringen en milieubewustzijn. De auto beschikt over het buitengewoon soepele rijgedrag van een hybrideauto, gecombineerd met een laag brandstofverbruik, een lage uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen, een laag geluidsniveau in het interieur en dat met het opwindende rijgedrag van een achterwielaangedreven auto.

Toyota

De TF107 is de racewagen waarmee Toyota deelneemt aan de Formule 1 en die zich onderscheidt door zijn superieure aerodynamische eigenschappen. Uitgerust met technologie die ontwikkeld is gedurende de vijf jaar ervaring van Toyota in de Formule 1.

Toyota Toyota Toyota Toyota Toyota Toyota Toyota Toyota
 
Websitewww.toyota.nl
Deel via