11 januari 2003
 

TVR T350C

tvr neemt t350c in productie

11 januari 2003 | TVR neemt een zeer sportief gelijnde coupe in productie. Dat is de T350C, die zijn premiere beleefde op de Birmingham Motor Show. In de strak gelijnde carrosserie komen de kenmerken van dit oer-Britse merk tot in de finesses naar voren. Voor de aandrijving zorgt de jongste uitgave van de beproefde Speed Six zescilinder in lijnmotor.

De T350C fungeerde als publiekstrekker voor de Birmingham Motor Show, waar deze nieuwkomer prijkte tussen een inmiddels omvangrijk gamma. De T350C komt als Coupe en als Targa op de markt. Het model heeft twee uitneembare panelen in het dak. De carrosserie wordt gekenmerkt door gladde en vloeiende lijnen. Naar goed gebruik bij TVR ontbreken de beeldverstorende deurgrepen. Om de portieren te openen zit er een knop onder de buitenspiegels. De voorkant is even glad als de neus van een haai. Koeling krijgt de motor van twee openingen links en rechts.

TVR T350C

De achterkant lijkt op een achtersteven van een snelle zeilboot. De daarin geplaatste uitlaten en de vele ronde luchtgaten geven een uniek beeld. De totale vormgeving draagt volgens de ontwerpers bij aan de wegligging op hoge snelheid. Het design moet zorgen voor een aanzienlijke neerwaartse druk, waarbij de schuin afgesneden achterzijde werkt als spoiler. De vorm zorgt voor een zo laag mogelijke luchtweerstand. De vele gaten aan de onderzijde voeren daarbij de luchtstroom onder de auto snel af wat het neerwaartse effect versterkt.

Elk facet van de auto straalt snelheid uit. Die uiterlijke belofte moet de T350 waarmaken dankzij de 3,6-liter-benzinemotor. Het is de Speed Six, welke al vijf jaar in productie is en die is gerijpt in de racerij. De krachtbron heeft zich bewezen in tal van GT Endurance-races waaraan TVR deelnam, zoals de 24 uren van Spa dit jaar. In de T350C levert de zescilinder met 24 kleppen een maximum vermogen van 257 kW/350 pk bij 7200 toeren per minuut. Het maximale toerental bedraagt 8000 tpm. De topsnelheid bedraagt meer dan 250 kilometer per uur en de T350C accelereert binnen vijf seconden van stilstand naar 100 kilometer per uur.

TVR T350C
 
Websitewww.tvr.nl
Deel via