15 oktober 2007
 

Zomoto file gadget

Zomoto lanceert file gadget

15 oktober 2007 | Zomoto lanceert een nieuw initiatief: de Zomoto file gadget. Met deze gadget, een kleine desktop applicatie, kunnen gebruikers altijd hun actuele reistijd zien op hun vaak gebruikte routes, bijvoorbeeld woon werk verkeer. Zomoto maakt hierbij gebruik van actuele file gegevens die zij vertaalt in reistijden informatie.
Zomoto file gadget

De reistijd wordt berekend door gebruik te maken van de file gegevens van het Verkeerscentrum Nederland van Rijkswaterstaat. "Het grote voordeel van de Zomoto file gadget is dat men in de plaats van een niet zo veel zeggende file kilometer lengte direct inzicht krijgt in wat de consequenties zijn voor de reistijd", zegt Marque Joosten, directeur van Zomoto BV. De gadget is verkrijgbaar voor verschillende besturingssystemen en voor de iGoogle en Windows Live startpagina.

Zomoto file gadget

De intelligentie achter de gadget werd samen ontwikkeld met Locatienet. Sebastiaan Raaphorst, directeur van Locatienet: "De markt kenmerkt zich door onderzoeken en experimenten op het gebied van actuele en verwachte reistijden. Locatienet onderscheidt zich door praktische invulling, zoals de actuele reisduur op persoonlijke routes".

Zomoto file gadget

Zomoto is een Internet bedrijf gevestigd te Amsterdam. Het houdt zich bezig met de ontwikkeling van innovatieve (internet) concepten voor de automoblist. De Zomoto file gadget is een eerste voorproefje.

Zomoto file gadget Zomoto file gadget Zomoto file gadget
 
Websitewww.zomoto.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!