3 oktober 2007
 

Fiat Fiorino

Fiat, Peugeot en Citroen bouwen nieuwe bedrijfsauto

3 oktober 2007 | Fiat heeft in samenwerking met PSA Peugeot Citroen een compacte bedrijfsauto ontwikkeld in partnerschap met Tofas. De verkoop van de nieuwe bedrijfsauto start vanaf eind 2007 onder de namen Fiat Fiorino, Peugeot Bipper en Citroen Nemo.

Binnen een lengte van 3,86 meter biedt de nieuwe compacte bedrijfsauto veel interieurruimte met een laadcapaciteit van 2,5 m2. Dit kan worden vergroot tot 2,8 m2 en de werklengte kan worden verlengd tot 2,5 meter dankzij een wegklapbare passagiersstoel.

Fiat Fiorino

De toegang tot de kubusvormige laadruimte is eenvoudig dankzij de achterdeuren en de grote schuifdeuren aan de zijkant en niet te vergeten de optimale laadhoogte. Zaken als stuurbekrachtiging, ABS en bestuurdersairbag zijn standaard.

De auto's worden gebouwd in Turkije door Tofas in de Bursa-fabriek. Jaarlijks zullen daar 158.000 eenheden gefabriceerd worden. Tofas is Turkijes grootste autofabrikant en is een joint venture tussen o.a. Fiat Group (37,8%) en Koç Group (37,8%). Met de nieuwe lijn bedrijfswagens is een investering van € 380 miljoen euro gemoeid, waarvan € 190 miljoen voor research and development.

Fiat Fiorino
 
Websitewww.fiat.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!