24 september 2007
 

Audi Designprijs

Audi verbindt zich aan Nederlandse Designprijzen

24 september 2007 | Audi heeft zich verbonden aan De Nederlandse Designprijzen door middel van een Publieksprijs, de Audi Design Prijs. Dat betekent dat het grote publiek een stem kan uitbrengen op 10 genomineerde producten. Stemmen kan op stand van de Audi Design Prijs op de Woonbeurs Amsterdam (25-30 september) en via de website AudiDesignPrijs.nl

Audi heeft wat met design. In de eerste plaats gaat het daarbij natuurlijk om de vormgeving van zijn modellen. Onderzoek onder Audi-klanten leert dat het design één van de belangrijkste koopargumenten is. Audi denkt echter breder en daarom ondersteunt het bijvoorbeeld Art Amsterdam en het Stedelijk Museum in Amsterdam. Nu wordt aan dat rijtje de Audi Design Prijs toegevoegd.

Audi Designprijs

Jaarlijks worden via de vakjury's prijzen uitgereikt voor verschillende disciplines, in de 4 hoofdcategorieen: communicatie, interactie, ruimte en product. Gezien de vooraanstaande rol van design in de huidige samenleving, is het niet meer dan logisch om ook het publiek te betrekken. Met ingang van 2007 kent De Nederlandse Designprijzen dan ook de Audi Design Prijs. De Audi Design Prijs wordt jaarlijks door het publiek toegekend aan het beste ontwerp van een consumentenproduct.

De Publieksprijs geeft een meerwaarde aan De Nederlandse Designprijzen. Immers: de gebruikers kijken toch anders naar een product dan ontwerpers en (design/kunst-)critici. De Audi Design Prijs-stand op De Woonbeurs Amsterdam (25-30 september aanstaande) vervult een rol in de toekenning. Op die stand zijn namelijk alle genomineerde producten te zien. Op de woonbeurs worden ruim 80.000 bezoekers verwacht. Zij kunnen op de stand live hun stem uitbrengen. Via AudiDesignPrijs.nl kan van 25 september tot 20 oktober worden gestemd. De winnaar van de Audi Design Prijs wordt op 20 oktober aanstaande bekend gemaakt, tijdens de uitreiking van De Nederlandse Designprijzen 2007 te Eindhoven.

Audi Designprijs

De genomineerden van de Audi Design Prijs zijn in willekeurige volgorde:

  • Senz Original Stormparaplu - SENZ Umbrellas BV
  • El HEMA tentoonstelling - Mediamatic
  • Triple your cycling moments - KNOPPERT van SPIJK ontwerpers
  • Beeld en Geluid experience - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
  • Qrooz - Qrooz Marine Cabins BV
  • Tripod Slide - Richard Hutten Studio BV
  • Gorilla - De Designpolitie
  • Bezoekerscentrum Veluwezoom - Kossman.dejong
  • Museum Boijmans van Beuningen - Thonik
  • XCETERA office furniture - Bleijh Concepts & Design

Om een optimaal bereik te realiseren bij het Nederlandse publiek, zijn Audi en De Nederlandse Designprijzen een samenwerking aangegaan met Eigen Huis & Interieur en met nrc.next. De Nederlandse Designprijzen wordt georganiseerd door Gemeente Eindhoven, Beroepsgroep Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Design Connection Eindhoven.

Audi Designprijs Audi Designprijs Audi Designprijs
 
Websitewww.audidesignprijs.n
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!