20 september 2007
 

Kia

Kia opent nieuw Europees hoofdkantoor in Frankfurt

20 september 2007 | Kia Motors Corporation heeft tijdens een officiele ceremonie en in het bijzijn van zo'n 250 VIP-gasten het compleet nieuwe Europese hoofdkantoor in Frankfurt geopend. Het nieuwe complex, dat naast de beroemde Frankfurter Messe in het hart van de stad is gevestigd, vergde een investering van € 74 miljoen.

Na afloop van een rondleiding door het nieuwe hoofdkantoor verklaarde de heer Euisun Chung, President en CEO van Kia Motors Corporation: "Ik ben verheugd om de totstandkoming van ons nieuwe Europese hoofdkantoor mee te mogen maken en zelf te kunnen zien welk een opvallend icoon het is geworden voor ons merk, in het centrum van deze bruisende stad. Dit nieuwe hoofdkantoor biedt ons de mogelijkheid om de alsmaar veranderende wensen en behoeften van Europese kopers op de voet te volgen en om hen autos en services te presenteren dit het best passen bij hun continu veranderende levensstijlen".

Het 57 meter hoge, tien verdiepingen tellende complex van Kia is ruim 27.000 m2 groot, heeft twee ondergrondse parkeerdekken en biedt ruimte aan Kias pan-Europese sales-, marketing- en aftersalesafdelingen, inclusief een verkoopacademie, een technisch servicecentrum en een ruimtelijke lobby op de begane grond waar autos tentoongesteld kunnen worden. In totaal biedt het nieuwe complex plaats aan 350 Kia-medewerkers en 200 medewerkers van gelieerde ondernemingen uit Europa.

Kia

Vier verdiepingen zijn voorbehouden aan het nieuwe, onafhankelijke Design Centrum, de bijbehorende designstudio's, de modelworkshops en een spuiterij. Bovendien zijn er voorzieningen getroffen voor een speciale presentatieruimte met een schuifdak dat geopend kan worden om prototypes en concept cars bij daglicht te kunnen bekijken.

Het designteam dat verantwoordelijk was voor het nieuwe hoofdkantoor van Kia stond onder leiding van twee gerenommeerde architecten: de heer Yutata Omehara (Japan) en de heer Jochen Holzwarth (Duitsland).

De officiele opening werd bijgewoond door afgevaardigden van de deelstaat Hessen en de Koreaanse ambassade, en de loco burgemeester van Frankfurt. Tevens waren leveranciers, distributeurs en dealers van Kia aanwezig, evenals vertegenwoordigers van de Duitse en internationale media.

Kia
 
Websitewww.kia.nl
Deel via