10 september 2007
 

Toyota

Toyota en EDF werken samen bij ontwikkeling plug-in hybride auto

10 september 2007 | Energieconcern EDF en Toyota hebben onlangs bekendgemaakt dat ze op technisch gebied gaan samenwerken om plug-in hybrideauto's in Europa op de markt te brengen. De doelstelling van deze samenwerking bestaat uit het ontwikkelen van praktische oplossingen voor de vercommercialisering van Toyota's prototype op dit gebied. Hiermee kan de milieuvervuiling in met name stedelijke gebieden verder worden teruggedrongen, hetgeen meehelpt aan de leefbaarheid.

Met de gezamenlijke overeenstemming zal er een klein aantal Plug-in Hybride Vehicles (PHV's) worden opgenomen in het wagenpark van EDF en getest worden op de openbare weg in Frankrijk, onder alle gebruikelijke omstandigheden. Vanaf de herfst zullen er proefritten gemaakt worden in Frankrijk en later wellicht ook in andere Europese landen. De auto's zijn gebaseerd op de hybride technologie van Toyota, maar hebben als extra voordeel dat de accu's kunnen worden opgeladen met een gewone elektrische stekker.

Toyota

Bij de plug-in-technologie van Toyota wordt een benzinemotor gecombineerd met een accupakket die op twee manieren kan worden opgeladen: tijdens het rijden (door onder meer het opvangen van de remenergie) of door de auto aan te sluiten op het stopcontact thuis, op het werk of bij een openbaar oplaadstation. Bij korte ritten rijdt de plug-in hybride vooral op het elektrische vermogen, waardoor de CO2-uitstoot verminderd wordt omdat er minder fossiele brandstoffen worden gebruikt. Bij langere afstanden wordt er zowel op elektriciteit als op benzine gereden.

EDF en Toyota hebben ook een oplaad- en kostensysteem ontwikkeld, dat ingebouwd is in alle testauto's. Dit systeem werkt bij alle nieuwe openbare oplaadstations. Die hebben als doel het elektrisch vermogen beter verkrijgbaar te maken op de openbare weg en in wagenparken en zo de kosten voor de consument te reduceren.

Toyota Toyota
 
Websitewww.toyota.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!