8 januari 2003
 

Valma ijsvrij

valma zorgt voor ijsvrije voorruit

8 januari 2003 | Met het oog op de huidige temperaturen brengt Valma glycol onder de aandacht. Een probleem is dat na het krabben de voorruit weer dichtvriest tijdens het rijden. Een praktische oplossing daarvoor is een goede ruitensproeierantivries die naast alcohol ook glycol bevat. De combinatie van alcohol en glycol zorgt er volgens Valma voor dat de vloeistof het ijs oplost. Valma levert ruitensproeiervloeistof met glycoltoevoeging.

Vrijwel alle ruitensproeiervioeistoffen bevatten alcohol om bevriezing te voorkomen en de ruit te reinigen. De alcohol verdampt echter vrijwel meteen zodra de vloeistof in fijne druppels op de ruit is gespoten. Daardoor bevriest de ruit bij koud winterweer alsnog en is het uitzicht in een keer verdwenen. Soms ontstaat er op de koude ruit ook nog condens, waardoor het zicht tot nul wordt gereduceerd. Glycol, zoals Valma dat gebruikt in zijn ruitenspoeiervloeistof, voorkomt de verdamping van de alcohol. De vloeistof bevriest niet en de alcohol lost de ijslaag snel op. Na een paar keer wissen is er weer prima zicht. De alcohol zorgt er tevens voor dat eventuele pekelaanslag op de ruiten snel wordt weggewassen.

Valma ijsvrij

De glycolhoudende ruitensproeierantivries van Valma is er als concentraat (aanlengen met kraanwater) in een fles van 250 ml, 500 ml en 1 liter. Daarnaast is er de kant-en-klare variant in 1, 1,5 en 2,5 liter verpakking. Valma levert de ruitensproeiervloeistof via de autoaccessoireshops, doe-het-zelf winkels en pompstations. Beide producten zijn er ook met een citroengeur.

Om het rijden in winterse omstandigheden veiliger en prettiger te maken heeft Valma een uitgebreid assortiment winterartikelen, zoals Valma Rubberstick en Rubberspray om het vastvriezen van portieren te voorkomen en Anti-Condens dat de ruiten aan de binnenzijde condensvrij houdt. Dankzij Icefree is krabben in de vroege ochtend niet meer nodig. Even sprayen, laten inwerken en de ruit kan snel en makkelijk worden schoongeveegd.

Valma ijsvrij
 
Websitewww.valma.nl
Deel via