31 augustus 2007
 

SsangYong WZ

Europese debuut SsangYong WZ concept op IAA

31 augustus 2007 | SsangYong richt zijn blik nadrukkelijk op de toekomst op haar stand op de IAA in Frankfurt. Daar staat de WZ concept: een sedan in het E-segment die een duidelijke verwijzing naar de toekomst vormt. Andere verwijzingen naar de toekomst zijn te zien in een speciaal ingerichte "conceptmodelzone" met daarin verschillende schaalmodellen die een tip van de sluier oplichten van wat er de komende jaren op stapel staat bij het Koreaanse merk.

De WZ concept is een luxueuze limousine die voor het eerst te zien was in april op de Seoul Motorshow. Na de W2 concept, een sedan in het D-segment, is de WZ concept de tweede sedan die SsangYong tentoonstelt. Het geeft aan dat het merk zich achter de coulissen sterk aan het ontwikkelen is.

SsangYong WZ

De WZ is exact 5 meter lang en wordt aangedreven door een direct ingespoten, 3,6 liter zescilinder twinturbo motor die 268 kW (365 pk) levert. De WZ concept neemt meer kenmerkende SsangYong eigenschappen over: de limousine is uitgerust met permanente vierwielaandrijving (AWD). De WZ is een resultaat van de nauwe samenwerking met moederconcern SAIC. Deze samenwerking zal steeds bredere vormen aan gaan nemen en uiteindelijk leiden tot een modelprogramma dat uit verschillende SUV's en personenwagens bestaat.

In de conceptmodelzone geeft SsangYong aan de hand van een aantal schaalmodellen een kijkje in de toekomstige keuken. Het merk geeft ermee aan dat het hard bezig is om het modelprogramma uit de breiden. In de conceptmodelzone staan schaalmodellen in schaal 1 op 5 die verwijzen naar toekomstige SUV's en MPV's.

SsangYong WZ SsangYong WZ
 
Websitewww.ssangyong.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!