30 augustus 2007
Seat Altea Freetrack

Seat Altea Freetrack

Seat Altea Freetrack nu in de showroom

30 augustus 2007 | Seat introduceert met de nieuwe Altea Freetrack een stoere variant -met twee- of vierwielaandrijving- van de Altea XL Stationwagon. De Altea Freetrack combineert de ruimte en flexibiliteit van die Altea XL Stationwagon met de avontuurlijke en robuuste eigenschappen van een echte offroader. De nieuwe Freetrack staat sinds deze week in de showrooms van de Nederlandse Seat-dealers en is er vanaf € 35.395,-.

Uiterlijk is de Seat Altea Freetrack te herkennen aan de grijze kunststof beschermdelen rondom de dorpels, wielkasten en bumpers. Deze elementen geven de Freetrack niet alleen een stoere en robuuste uitstraling, maar tijdens off-road trips bieden ze tevens bescherming tegen carrosserie-schade. De voor- en achterbumper van de Freetrack zijn voorzien van aluminiumlook inserts die het all-road karakter benadrukken. Andere uiterlijke features van de Freetrack zijn de 17 inch vijfspaaks wielen met grotere, 225/50 banden, de grotere luchtinlaat in de voorbumper, die is voorzien van een honingraat grille, de grotere uitsparingen voor de mistlampen, donkergrijs gespoten spiegel-huizen in lijn met de kleur van de kunststof beschermdelen, verchroomde dubbele uitlaatpijpen en zilverkleurige roofrails.

Seat Altea Freetrack

Het binnenste van de nieuwe Seat Altea Freetrack vertrouwt op alle sterke punten van de Altea XL Stationwagon. Zo kan de achterbank bijvoorbeeld over een lengte van 16 centimeter naar voren of achteren worden geschoven en is de bagageruimte, met een inhoud van 593 liter, uit te breiden tot 1.562 liter. Toch onderscheidt het interieur van de Altea Freetrack zich nadrukkelijk door een aantal kenmerkende details. De meest opvallende is de two-tone afwerking van het dashboard, het stuurwiel en de deurpanelen. In tegenstelling tot de gebruikelijke lichtgrijze kleur overheersen in de Freetrack stemmige bruine tinten.

De functionaliteit van het Freetrack-interieur wordt ten opzichte van de Altea XL Stationwagon vergroot dankzij de opbergruimten in de plafondconsole van de auto die zich uitstrekt over de volledige lengte van het interieur. Deze console herbergt tevens een opklapbare 7 inch monitor, als onderdeel van het standaard multimediasysteem in de Altea Freetrack 4WD.

Seat Altea Freetrack

Een 200 pk sterke TSI turbobenzinemotor (uitsluitend voorbehouden aan de 4WD) en een 2.0 TDI turbodiesel-krachtbron met 140 pk (2WD) of 170 pk (4WD) onderstrepen de veelzijdigheid van de Altea Freetrack, met sportieve prestaties op geasfalteerde wegen en optimale trekkracht op onverharde paden. De Altea Freetrack 2.0 TSI benzine-uitvoering en de 170 pk sterke variant van de 2.0 TDI turbodiesel worden standaard in combinatie met een Haldex vierwielaandrijfsysteem geleverd. De 2.0 TDI met 140 pk is enkel als voorwielaandrijver leverbaar.

Deze week is de nieuwe Seat Altea Freetrack bij de Nederlandse Seat-dealers gearriveerd, waar hij inmiddels gereed staat voor een kennismaking. De prijslijst begint bij € 35.395,- voor de Altea Freetrack 2.0 TDI 140 pk (2WD). De 200 pk sterke 2.0 TSI benzineversie (4WD) kent een prijs van €  37.995,- en de Altea Freetrack 2.0 TDI (170 pk, 4WD) is er vanaf € 40.395,-.