30 augustus 2007
 

Meulenhoff publiceert De eenzame snelweg

30 augustus 2007 | Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Jack Kerouacs "On the Road" verscheen. Ter ere van dat jubileum ondernamen schrijver Auke Hulst en tekenaar Raoul Deleo een road trip van New York naar San Francisco, grofweg de route die Kerouac decennia eerder volgde. 5700 kilometer in een Chevy Malibu. Het resultaat is het boek "De eenzame snelweg" en verschijnt in september bij Meulenhoff.

Zouden ze nog iets terug kunnen vinden van Kerouacs Amerika: een land van jazz, drugs en gestolen aut's, bereisd door twintigers bezeten van kicks en literatuur? Hun boek "De eenzame snelweg" is een persoonlijk verslag in tekst en beeld geworden; een beschouwende en poëtische zoektocht naar Amerika en naar de vrijheid van de weg.

Over de makers: Raoul Deleo (1968) is illustrator. Hij werkte onder meer voor de VPRO Gids, Rails en Vrij Nederland. Zijn werk werd onderscheiden met de Illustratie Jaarprijs en de Aanmoedigingsprijs Illustratie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Auke Hulst (1975) publiceerde onder meer in Vrij Nederland, NRC/Handelsblad, Rails, De Standaard der Letteren en Focus Knack. In 2006 verscheen zijn debuutroman 'Jij en ik en alles daartussenin'.

 
Websitewww.eenzamesnelweg.co
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!