27 december 2002
Honda FCX

Honda FCX

honda fcx brandstofcel auto in gebruik genomen

27 december 2002 | De Honda FCX, een model met brandstofcelaandrijving, maakte vanaf eerder deze maand zijn werkelijke opwachting op de Japanse en Amerikaanse wegen.

Honda voorziet in eerste instantie een beperkte marktintroductie van zo'n dertig exemplaren in Japan en de VS samen, verspreid over twee of drie jaar. Vijf auto's zullen worden geleased door de stad Los Angeles. In het stadhuis van Los Angeles vond kort geleden een overhandigingsceremonie plaats, waarbij onder andere burgemeester James K. Hahn en Honda President en CEO Hiroyuki Yoshino aanwezig waren. Ook in Japan gaat de overheid in de FCX rijden. Zo heeft het kantoor van het kabinet er eentje vanaf begin december definitief geleased en deze FCX werd door Hiroyuki Yoshino, op de zelfde dag als de Amerikaanse ceremonie, overhandigd aan de Prime Minister van Japan: Junichiro Koizumi. Naar verwachting gaan ook andere overheids en publieke instellingen er in rijden.

Honda FCX

De FCX rijdt met behulp van de door Honda zelf ontwikkelde ultra condensator. Dit waterstofopslagsysteem heeft een grote capaciteit. Daarmee levert de FCX goede prestaties. De componenten van de aandrijflijn zijn zodanig in de auto ondergebracht dat het interieur vier inzittenden royaal de ruimte geeft. Bovendien biedt de compacte carrosserie een uitstekende bescherming bij aanrijdingen uit alle richtingen.

Honda FCX
 
Websitewww.honda.nl
Meer informatie
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!