20 augustus 2007
Seat Leon (2005 - 2012)

Seat Leon (2005 - 2012)

Bavaria City Racing actie Hebben of Vallen groot succes

20 augustus 2007 | Tijdens het Bavaria City Racing weekend was Seat op vele fronten volop actief. De meest opvallende actie was wel de hoog in de lucht bengelende Seat Leon als onderdeel van een SMS-actie. Onder het motto "Hebben of Vallen" konden de deelnemers aangeven of de Seat een keiharde landing zou maken op het Rotterdamse wegennet of dat men in aanmerking wilde komen voor het winnen van de auto. Onbeschadigd uiteraard. De fraaie Seat werd een noodlottige buiklanding bespaard omdat ruim 93% van de deelnemers er voor koos om een kans te maken om de fonkelnieuwe Seat Leon te bemachtigen.

De Leon bungelde sinds vorige week maandag aan een kraan hoog boven de Rotterdamse kade en zorgde voor veel aandacht als onderdeel van de ludieke actie "Hebben of Vallen". Deelnemers aan de actie konden per SMS aangeven of ze kans wilden maken op deze splinternieuwe Seat Leon, of dat ze de auto op de afsluitende after party liever neer zagen storten op het wegdek nabij Strand aan de Maas. Bijna iedereen koos echter voor de optie Hebben. Teneinde de gelukkige winnaar of winnares te kunnen bepalen, dienden de deelnemers een extra vraag te beantwoorden: "Hoe lang is het Bavaria City Racing circuit in centimeters?"

Seat Leon (2005 - 2012)

Uiteindelijk bleek Yvonne Immerzeel uit Almere, getrouwd en moeder van twee kinderen, te beschikken over een uitstekend voorstellingsvermogen, want zij zat slechts 40 centimeter naast de exacte lengte van het Rotterdamse stratencircuit, dat 436.500 centimeter meet. Nadat Yvonne het belletje kreeg dat zij de auto had gewonnen, reisde ze spoorslags naar Rotterdam om de Seat Leon in ontvangst te nemen uit handen van Seat WTCC-coureur Tom Coronel.

Naast de airborn Seat kwamen meerdere Seats in actie, zoals de oranje/zwarte WTCC Leon van Seat Team Holland met Tom Coronel aan het stuur. Ook het Nederlandse Landmacht-team uit de Seat Cupra Cup, de kampioen van 2006, kwam in actie met de in camouflagekleuren gespoten Ibizas Cupra.

Seat Leon (2005 - 2012)

Met naar schatting een half miljoen toeschouwers, daverende optredens van de diverse sportieve Seats en een gelukkige winnares is Bavaria City Racing ook voor Seat succesvol verlopen.